Службові собаки – найкращі друзі, вірні, спритні, непідкупні напарники

НАЗАД
19 вересня 2023 09:57

Незамінні помічники, надійні напарники та вірні друзі – усе це про службових собак, які сьогодні на рівні з прикордонниками несуть службу з охорони державних рубежів.

І одним з представників чотирилапих охоронців є лабрадор.

А ви знали, що лабрадор входить в топ 5 найпопулярніших порід світу. Так, саме лабрадор є найулюбленішою сімейною породою собак та вважається найдобрішою на світі.

«Hey Lab! Come here!»,- саме так призивали до себе своїх чотирилапих друзів англійські собачники понад 100 років тому.

Щодо походження цієї породи відомо, що пращури сучасного лабрадора мешкали на острові Ньюфаундленд на східному узбережжі Канади у 19 столітті, тоді їх називали собаками Ньюфаундленда Святого Джона.

Проте існує кілька версій назви породи «лабрадор»:

спочатку усі собаки мали лише чорне забарвлення, яке нагадувало скельну породу лабродит, на честь якої і назвали породу;

предки лабрадорів мешкали неподалік острова Ньюфаундленда на острові Лабрадор та названі на честь батьківщини;

за свою працьовитість та витривалість португальці назвали цих собак лабрадорами, а для них «labrador» означає «трудівник».

Попри веселу вдачу лабрадори – природжені мисливці, а улюблене їх заняття – пошук і полювання, тож у прикордонній службі вони чудово зарекомендували себе в якості шукачів зброї, вибухівки та наркотиків.

І саме таку собаку обрала прикордонниця Ліда Каракузова. ЇЇ напарницею стала Джесі, з якою вони охоронятимуть західні рубежі нашої держави.

«Багато хто вважає лабрадорів диванними собачками, хоча я можу розвіяти цей міф, оскільки моя Джесі дуже активна та спритна. Зараз ми разом навчаємося на курсі з пошуку вибухових речовин. Моя чотирилапа підопічна старанна у навчанні, показує гарні результати, а от у вільний час полюбляє гратися та потребує уваги до себе», - поділилася кінологиня.

Тож, лабрадор – це надійний та вірний компаньйон, який може бути, як улюбленцем вашої сім’ї, так і «грозою» для контрабандистів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси