Ситуація в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування в зоні проведення АТО та в пунктах пропуску через державний кордон

НАЗАД
15 грудня 2015 11:32

Як вже повідомляла Державна прикордонна служба України, з наближенням Новорічних та Різдвяних свят спостерігається поступове збільшення пасажиро-транспортного потоку як через контрольні пункти в’

Як вже повідомляла Державна прикордонна служба України, з наближенням Новорічних та Різдвяних свят спостерігається поступове збільшення пасажиро-транспортного потоку як через контрольні пункти в’їзду/виїзду в смузі розмежування на сході країни, та і в контрольно-пропускних пунктах на інших ділянках кордону. Так, найбільші скупчення автотранспорту зберігаються на КПВВ «Зайцеве» та «Новотроїцьке», а також в пунктах пропуску «Бачівськ» (Сумський загін), «Гоптівка» (Харківський загін), «Краковець» (Мостиський загін), «Ягодин» (Луцький загін) та «Ужгород» (Чопський загін). В свою чергу Державна прикордонна служба докладає максимум зусиль задля вирішення цієї проблеми. Зокрема, максимально збільшується кількість прикордонних нарядів у пунктах пропуску, збільшується час роботи КПВВ, спільно з місцевими органами влади та Національною поліцією і СБУ відпрацьовуються інші заходи.   

Загалом вчора через контрольні пункти прослідувала така кількість осіб та транспортних засобів: КПВВ «Зайцеве» - 6885 осіб та 1213 транспортних засобів; КПВВ «Георгіївка» - 2290 осіб та 655 транспортних засобів; КПВВ «Новотроїцьке» - 7569 осіб та 2322 транспортних засобів; КПВВ «Гнутове» - 2239 осіб та 487 транспортних засобів; КПВВ «Станично-Луганське» - 2170 осіб.  

Сьогодні зранку в КПВВ «Зайцеве» на оформлення для перетину лінії розмежування на виїзд на неконтрольовану територію очікувало 200 автівок, а на в`їзд 300 транспортних засобів. Крім того, на КПВВ «Новотроїцьке» сьогодні зранку на виїзд очікувало 30 автівок, а черга на в’їзд з неконтрольованої території складала 55  автомобілів. На контрольному пункті в’їду/виїзду «Гнутове» 70 транспортних засобів очікували на оформлення на в’їзд, а черга на виїзд була відсутня.

В окремих випадках накопичення транспортних засобів виникає і з технічних причин. Так учора з 9 год. 40 хв. до 23 год. 30 хв. в пункті пропуску «Ягодин» (Луцький загін) тимчасово призупинявся пропуск вантажних транспортних засобів через вихід з ладу центральної бази даних митниці Республіки Польщі.

Наразі робота бази польської митниці відновлена. Оформлення здійснюється в звичайному режимі, однак на ранок перед пунктом пропуску «Ягодин» на оформлення очікує понад 300 вантажних транспортних засобів.

Держприкордонслужба звертається до усіх громадян, які планують виїхати за кордон саме на даному напрямку, врахувати вищевказані обставини та перетинати державний кордон у інших пунктах пропуску на кордоні з Польщею, де можна швидко та комфортно проїхати: «Угринів», «Грушів», «Шегині» та «Смільниця».

Відслідковувати ситуацію у пунктах пропуску на держкордоні у режимі онлайн можна на офіційному веб-сайті прикордонного відомства у інформаційних блоках «Інтерактивна мапа» та «Кордон on-line».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси