Системою завчасного подання інформації про організовані туристичні групи зацікавилися польські колеги

НАЗАД
09 вересня 2013 13:38

Системи завчасного подання інформації з метою спрощень перетину кордону організованими туристичними групами, запроваджена з ініціативи Держприкордонслужби України з 1 серпня нинішнього року, дає свої позит

Системи завчасного подання інформації з метою спрощень перетину кордону організованими туристичними групами, запроваджена з ініціативи Держприкордонслужби України з 1 серпня нинішнього року, дає свої позитивні результати. Так, з початку місяця за спрощеною схемою було оформлено понад 300 туристичних груп, а це – більше 12 тисяч осіб. Переважна більшість перетинала кордон на ділянках Західного, Північного та Південного регіональних управлінь.

Нагадаємо, що зміст системи полягає у тому, що туроператори завчасно надсилають до органів охорони кордону інформацію про склад туристичних груп і по прибуттю до пункту пропуску оформляються позачергово. Таким чином час оформлення пасажирського автобусу в пункті пропуску займає не більше 15-20 хвилин.

Досвід українських прикордонників позитивно оцінили у Польщі. В ході прикордонно-представницької зустрічі, ініційованої польською стороною, колеги з країни ЄС цікавилися в українських прикордонників тим, як працює система та які практичні результати її впровадження. У підсумку вони вийшли з ініціативою створити аналогічну систему й у їхній країні для польських туроператорів та розширити співпрацю щодо обміну інформацією про організовані туристичні групи обох країн.

Раніше Державна прикордонна служба України вже запровадила систему завчасного подання інформації в аеропортах країни. Під час «Євро-2012» це нововведення дозволило без затримок здійснювати оформлення великих груп вболівальників, що приїздили до України.

Окрім цього нещодавно в пункті пропуску «Платонове», що на українсько-молдовській ділянці кордону, були апробовані новітні технології здійснення прикордонно-митного контролю, а саме: оформлення пасажирів у спільних з представниками митниці кабінах; оформлення за Е-картками, а також вдосконалена загальна система управління рухом транспортних засобів у пункті пропуску. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси