Система стратегічних комунікацій Держприкордонслужби – запорука високого рівня взаємодії та якісного діалогу

НАЗАД
22 грудня 2020 13:29

Державна прикордонна служба України продовжує послідовну роботу щодо впровадження системи стратегічних комунікацій, яка передбачена низкою стратегічних державних документів та є одним з показників відповідності стандартам країн НАТО.

Зазначимо, дана робота відбувається за активної підтримки міжнародних партнерів: Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та Консультативної місії Європейського Союзу.

У рамках цього фарватеру, за участі міжнародних експертів, в комунікаційні напрямки роботи прикордонного відомства впроваджується процеси стратегування, планування, прогнозування та імплементація стратегічних повідомлень у щоденну операційну роботу, що сприяє досягненню стратегічних цілей відомства методами та засобами комунікації.

Загалом, впровадження стратегічних комунікацій це – дієвий та ефективний механізм у протидії інформаційним загрозам. Адже зараз триває інформаційна війна,  яка суттєво вплинула на сучасні комунікаційні процеси. А оперативна та ефективна комунікація на усіх рівнях сьогодні відіграє дуже важливу роль в діяльності організацій, про які знає і говорить громадськість. Тому, Державна прикордонна служба України робить так, щоб комунікація була плановою і спрямовувалася в першу чергу на реалізацію завдань Служби.

З метою впровадження системи стратегічних комунікацій в прикордонному відомстві, за участі експертів центру стратегічних комунікацій «StratCom Ukraine», було проведено аудит існуючих комунікаційних процесів та проведено тренінги і навчання пресофіцерів та працівників комунікаційних підрозділів Держприкордонслужби України за напрямками здійснення моніторингу, аналізу медіаполя, та розробки комунікаційної стратегії і планування. Крім того, проведено тренінги з підвищення медіаграмотності та відпрацювання навичок публічних виступів.

Також, за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу, для співробітників комунікаційних підрозділів Служби організовано тренінги та   стратегічні сесії. Забезпечено навчання на курсах за напрямками роботи у соціальних мережах, в управлінні офіційними веб-ресурсами, режисерської роботи, 3D і 4D анімації, відео графіки і відеомонтажу для виробництва якісного контенту.

Варто зазначити, що в результаті вже проведеної роботи, в інформаційному просторі систематично з’являються повідомлення стратегічного рівня про Держприкордонслужбу.  А системна робота по імплементації ключових повідомлень в продукти поточної комунікаційної активності Служби, поширення в інформаційному просторі повідомлень стратегічного рівня допомогло отримати високу оцінку громадськості у вигляді рівня довіри.

Нагадаємо, за результатами соціологічних досліджень, зокрема на замовлення Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС), рівень довіри до прикордонників складає 50%, цей показник на 9% вищий порівняно з 2019 роком.  Серед іншого, 64% респондентів упевнені, що Держприкордонслужба України надійно охороняє держкордон, а 51% погоджуються з тим, що прикордонне відомство здатне запобігати нелегальній міграції та контрабанді.

Крім цього, за результатами соцдослідження Центру Розумкова рівень довіри громадян до прикордонного відомства у грудні 2020 року досяг 58 %.

Державна прикордонна служба України висловлює щирі слова вдячності міжнародним партнерам та громадським організаціям, які допомагають нам розвиватися і ставати кращими.

Також, дякуємо представникам медіа за об’єктивне, чесне та неупереджене висвітлення інформації про діяльність Державної прикордонної служби України і громадянам за високий рівень довіри. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси