Сину загиблого Героя вручили батьків орден «За мужність» ІІІ ступеня

НАЗАД
03 березня 2024 09:00

Сержант Мамай В’ячеслав Миколайович військову службу почав ще у 1992 році, коли прийшов строковиком у прикордонні війська.

Відчуття відповідальності за країну у 2014 році з початком російської агресії вимагало від нього знову одягнути форму, що він і зробив, ставши до лав прикордонної служби. За рік – у 2015-ому демобілізувався та повернувся до цивільного життя, займався встановленням опалювальних систем.

У листопаді 2022 року доля знову привела його до прикордонників – Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

На жаль, 17 липня 2023 року на Донеччині, в результаті удару ворожого безпілотника життя В’ячеслава обірвалося.

Сержант Мамай В’ячеслав Миколайович посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду від Президента України вручили сину В’ячеслава біля місця поховання Героя, де поклали квіти та згадали загиблого хвилиною мовчання.

«Добрий друг, щирий побратим, сумлінний військовослужбовець і справжній патріот України – таким В’ячеслав був при житті, і таким він залишиться у нашій пам’яті. Крім того, наказом Голови Державної прикордонної служби України Ваш батько включений навічно і у списки нашої військової частини», – сказав сину Михайлу заступник начальника ОКПП під час вручення державної нагороди.

Імена Захисників назавжди з нами, у наших серцях! Героям Слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси