Символу охорони кордону – німецькій вівчарці – 124 роки

НАЗАД
03 квiтня 2023 14:05

Друзі, а ви знали, що 3 квітня 1899 року історично вважається «днем народження» німецької вівчарки.

Порода виведена в Німеччині в другій половині 19 століття, завдяки зусиллям засновників Клубу любителів німецької вівчарки, на чолі якого стояв ротмістр Макс фон Штефаніц. Саме він 3 квітня 1899 року придбав на собачій виставці собаку, яку потім офіційно зареєстрував як представника нової породи і дав кличку Хоранд фон Графрат.

У 1904 році вівчарки були завезені до України, переважно для поліцейської служби. У 1913 році у Харкові створено перший кінологічний розплідник. В 1915 році у Львові та Києві створено Школу воєнних сторожових і санітарних собак.

Німецькі вівчарки – універсальні. Вони чудово зарекомендували себе, як військові собаки. У часи Першої світової війни вони прокладали телефонні кабелі, підтримували зв'язок, шукали поранених, їх використовували під час патрулювання і розшукової роботи. Згодом майже всі країни світу взяли на службу німецьких вівчарок.

Уже понад 120 років вони вірно служать людині та є вірними друзями, надійними захисниками та незамінними помічниками для прикордонників. Вони допомагають виявляти зброю та наркотики і з легкістю затримують порушників.

З Днем народження, чотирилапий друже!!!Дякуємо за службу!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси