«Сильна земля – Сильні люди»

НАЗАД
24 червня 2024 16:18

Громадська організація «Кафарські-АРТ» організувала реабілітаційну програму для воїнів-захисників у мальовничому історико-культурному заповіднику Буша на Вінниччині. Захід, проведений під гаслом «Сильна земля – Сильні люди», є частиною проєкту Всеукраїнського двотурового дистанційного конкурсу музичного та художнього мистецтва «Кафарські-ART-Літо 2024».

Протягом двох днів захисники мали унікальну можливість відпочити та відновити сили в атмосфері, насиченій історичною енергією. Вони поринули у дух козацької волі та мужності, випробовуючи свої вміння у старовинних ремеслах – ткацтві та гончарстві.  

Вартові кордону мали змогу відвідати скельний храм ІІ-ІХ ст., міську ратушу ХVІ ст., середньовічне кладовище, а також унікальну каньйоноподібну долину - Гайдамацький яр. Та найбільші враження отримали від експозиції багатошарових поселень трипільської, скіфської, пеньківської та давньоруської культури,  відчуваючи глибокий зв’язок із прадавніми традиціями та культурою нашого народу.

Перебування у Буші стало важливим етапом у відновленні як фізичного, так і психологічного стану захисників. Вони змогли відволіктися від буденних турбот, занурившись в атмосферу спокою та творчості.

Завдяки таким заходам наші герої повертаються до життя з новими силами та оптимізмом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси