Швейцарські та латвійські парламентарі побували у КПВВ «Станиця Луганська» та «Щастя»

НАЗАД
27 серпня 2021 10:28

Під час перебування делегатів ознайомили з поточною безпековою ситуацією в межах дорожнього коридору «Луганськ – Щастя» та інфраструктурою КПВВ.

Зокрема в рамках візиту до України делегація на чолі з Головою Національної Ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Андреасом Ебі прибула в контрольний пункт «Станиця Луганська». Парламентарів з функціонуванням дорожнього коридору ознайомив начальник Луганського прикордонного загону полковник Юрій Петрів.

«На Луганщині щоденно відкриті три КПВВ. Проте, через блокування окупантами руху, громадяни можуть перетнути лінію розмежування тільки в «Станиці Луганській». У середньому за тиждень через цей контрольний пункт в обидва напрямки проходить до 20 тисяч громадян», - розповів керівник прикордонного загону. Також делегатів ознайомили з планом реконструкції КПВВ «Станиця Луганська», яка наразі вже розпочалася.

Під час свого перебування Андреас Ебі передав місцевим органам влади 1,5 мільйона антиген-тестів на COVID-19. Вони використовуватимуться для забезпечення функціонування дорожнього коридору в умовах протиепідемічних заходів.

А в КПВВ «Щастя» завітала делегація на чолі з Парламентським секретарем Міністерства оборони Латвійської Республіки Байбою Блодніеце.

Начальник Луганського загону полковник Юрій Петрів ознайомив гостей з поточною безпековою ситуацією та інфраструктурою КПВВ.

Зокрема ним було зауважено, що КПВВ у Щасті збудовано у листопаді 2020 року, але за весь час його функціонування проросійські бойовики не пропустили жодної особи. При цьому інфраструктура контрольного пункту дозволяє комфортно та швидко перетнути лінію розмежування. А облаштована сучасна сервісна зона дає можливість скористатися необхідними для громадян послугами.

Окремо відмічалося, що налагодження транспортного сполучення з тимчасово окупованою частиною Луганщини значно полегшило б життя цивільного населення. Проте російські збройні формування блокують усі спроби відновити рух.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси