Шведські партнери допомагають рятувати життя захисників України від небезпек, що ховаються в землі

НАЗАД
23 сiчня 2024 10:56

Щодня війна ставить нові виклики для оборонців України. Один із них – вибухонебезпечні предмети, що ховаються в землі, залишені російськими нападниками. Зона активних бойових дій буквально всіяна такими «сюрпризами» від ворога. Саме тому прикордонники готують власних спеціалістів з розмінування. Днями, за сприяння Маріупольської міської ради, до Донецького прикордонного загону, як благодійна допомога від шведських партнерів «WILD BEES Sweden» («Дикі бджоли»),  було передано макети навчальних мін. Серед них моделі протипіхотних та протитанкових мін, котрі вражають техніку та живу силу фугасними й осколковими вибухами.

Ці макети є точною копією реальних бойових аналогів. Їх уже активно використовують інструктори з пошуку вибухонебезпечних предметів у підрозділах загону під час навчання прикордонників на саперів. Такі моделі доволі якісні, є учбові міни з металевим наповненням усередині, що дозволяє краще опанувати навички роботи з міношукачами та металодетекторами у польових умовах.

- В Україні бракує подібних навчальних макетів. В ході здобуття навичок роботи з вибухонебезпечними предметами – це доволі цінний презент. Саперу помилятися не можна, а на полі бою є міни-пастки. Наприклад, такі, що самоліквідуються. Тому, як мінімум, потрібно знати, який вони мають вигляд, з чого складаються, як їх знешкодити, – каже інструктор Іван.

Макети мін дозволять ефективно готувати саперів-прикордонників бойового підрозділу Держприкордонслужби, котрі після необхідного навчання, будуть розміновувати території в зоні введення активних бойових дій та рятувати життя захисників України від небезпек, що ховаються в землі.

Дякуємо шведським партнерам за можливість рятувати життя людей!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси