Штраф 25 500 грн та конфіскація 1 500 доларів США – вирок суду сирійцю, який спробував підкупити прикордонника

НАЗАД
27 травня 2021 09:24

В кінці березня цього року громадянин Сирії, щоб забезпечити безперешкодний в’їзд в Україну трьом своїм співгромадянам, спробував підкупити прикордонника Харківського загону.

Так, іноземець 24.03.2021 року зустрівся з начальником відділення інспекторів прикордонної служби відділу «Харків» у парку ім. Т.Г. Шевченка в м. Харкові. Він звернувся до правоохоронця з пропозицією посприяти у безперешкодному перетинанні державного кордону України громадянами країн Близького Сходу, які прибувають до аеропорту «Харків». За пропуск одного такого іноземця на територію України він пропонував грошову винагороду від 500 до 1000 доларів США.

Про протиправну пропозицію прикордонник повідомив компетентні правоохоронні органи.

В подальшому, 4 квітня 2021 року, громадянин Сирії в приміщенні службового кабінету міжнародного аеропорту «Харків» надав прикордоннику 1500 доларів США за сприяння безперешкодному перетинанню державного кордону України трьома громадянами Сирійської Арабської Республіки, які прибули до аеропорту «Харків».

Одразу після надання неправомірної вигоди іноземця затримали.

Комінтернівський районний суд м. Харкова визнав громадянина Сирії винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України.

Суд також врахував те, що іноземець повністю визнав свою вину, щиро розкаявся у вчиненому та сприяв розкриттю кримінального правопорушення.

Відповідно до вироку суду, сирійцю призначено покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі п`ятсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 гривень. Крім того, неправомірну вигоду у розмірі 1500 доларів США конфісковано в дохід держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси