Школярі молодших класів відвідали Ізмаїльський прикордонний загін і Навчальний центр Морської охорони

НАЗАД
05 червня 2021 15:46

Понад 260 учнів 1-4 класів заполонили екскурсійні локації: на експозиції бронетехніки та озброєння прикордонників, в навчальних класах і на тренажерах з корабельної артилерії та боротьби за живучість корабля.

Всюди сяяли допитливі оченята й лунали десятки питань.

Діти мали змогу відчути себе водіями й навідниками у бронетранспортері, охоронцями кордону у дозорі, пильно розглядаючи все навколо у спеціальні оптичні прилади, вивчали як прикордонники маскуються, як за допомогою радіолокації виявляють судна порушники за кілька миль у морі, як працює двигун – серце корабля, як серед відкритого моря штурман прокладає шлях кораблю і багато іншого.

Показовий виступ кінолога зі службовим спанієлем, який швидко знаходив запахові носії зброї та вибухівки, як завжди викликав море захвату. Школярі, що мали найкращі показники в навчанні, отримали змогу потренувати службового собаку. Баночки із запахами діти ховали самі, але пильний нюх чотирилапого фахівця відмінно впорався із хитрощами маленьких тренерів.

Хлопці та дівчата радо ділилися враженнями і мріями стати у майбутньому захисниками кордонів України. Педагоги подякували прикордонникам за надійно захищений кордон, участь у патріотичному вихованні юних українців та за цікаву й насичену програму відвідування.

Яскраві фото й емоції, щирі аплодисменти й голосне хорове «Дя-ку-є-мо!» від малюків стали для прикордонників кращою нагородою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси