Щодо ситуації на українсько-російській ділянці кордону

НАЗАД
06 вересня 2014 14:22

Ситуація на українсько-російському державному кордоні залишається напруженою

Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують охорону та захист державного кордону України в умовах вкрай напруженої обстановки, ускладненої активними бойовими діями на напрямку н.п. Новоазовськ – м. Маріуполь та передислокацією ЗС РФ та терористів з метою підготовки до наступу у напрямках населених пунктів Маріуполь, Волноваха, Констянтинівка, Фащівка та Алчевськ.

Протягом доби відбулося 2 обстріли позицій прикордонників в межах Луганської та Донецької областей в ході яких 1 прикордонник отримав поранення.

Артилерійські обстріли позицій прикордонників відбувалися вчора з 12.00 до 13.40 поблизу населеного пункту Станиця Луганська та з 16.15 до 16.30 поблизу Маріуполя.

Російська  сторона продовжує концентрацію своїх збройних сил на півночі тимчасово окупованого Криму та здійснює ротацію сил та техніки.

Відомо, що російською стороною передислоковано через Керченську переправу на материк частини мотострілкових і артилерійських підрозділів, які планується направити до кордону з Україною в межах Ростовської області. В той же час підрозділи ЗС РФ стягуються до адміністративного кордону АРК з Херсонською областю. Впродовж останніх двох днів зафіксовано ротацію особового складу та техніки, що несуть службу на пунктах пропуску адіміністративного кордону з АР Крим.

Також спостерігається активність російських військ на таганрозько-маріупольському напрямку. Зокрема, учора було зафіксовано пересування російських військових колонпо трасі Ростов - Таганрог і далі в бік кордону з Україною. Переважно це тентовані автомобілі «Урал» і кунги «КамАЗ» (в тому числі машини зв'язку та радіоелектронної боротьби), а також бронетехніка. Частини, що передислоковуються, належать до Західного військового округу ЗС РФ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси