Щодо сезонного пропуску за дикоросами жителів прикордоння

НАЗАД
28 червня 2016 13:20

Так з 01 липня цього року на ділянці відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону буде розпочато черговий сезонний пропуск м

Держприкордонслужба України продовжує реалізацію комплексу заходів з подальшого розвитку співробітництва з Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь, зокрема з питання організації сезонного пропуску громадян України для збору дикоросів на території білоруського заповідника «Ольманські болота».

Так з 01 липня цього року на ділянці відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону буде розпочато черговий сезонний пропуск місцевих жителів 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору чорниці до 10 серпня щоденно з 06.00 до 22.00 години, а в подальшому з 1 вересня до 15 листопада - журавлини та грибів – з 8.00 до 20.00 години, з обов’язковим поверненням на територію України у день перетину державного кордону.

Державна прикордонна служба України нагадує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства, як України так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Також про можливість скасування білоруською стороною досягнутих домовленостей про сезонний пропуск українських громадян на територію Поліського лісгоспу у разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму, незаконної вирубки лісу, розпалювання багать, залишення побутового сміття, вчасним не поверненням на територію України та інших порушень.

Крім того поряд з чіткою організацією з боку більшості місцевого населення при перетині кордону у визначених місцях, відмічається непорозуміння окремих осіб, які продовжують намагання порушити державний кордон поза встановлених місць пропуску. Так протягом минулого сезону від державного кордону повернуто 37 дорослих та 82 дітей, які намагались незаконно потрапити на територію сусідньої держави для збору чорниці та журавлини. А у цьому році ще до початку сезону збору вже повернуто 8 дорослих та 4 дітей. Також затримано одного порушника державного рубежу, якому буде скасовано пропуск для збору дикоросів на території РБ на весь сезон та притягнуто до адміністративної відповідальності як білоруською так і українською сторонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси