Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в районі проведення АТО

НАЗАД
19 березня 2016 12:26

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону, лінії розмежування між силами АТО і  адмінмежі з АР Крим.

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону, лінії розмежування між силами АТО і  адмінмежі з АР Крим.

Учора на Донеччині внаслідок злагоджених дій оперативно-розшукових підрозділів Державної прикордонної служби України та представників Національної поліції було викрито сховок із значною кількістю зброї та боєприпасів. Оперативну інформацію про можливе місце зберігання «небезпечної знахідки» здобули прикордонники кілька днів назад. Після її перевірки вони відразу повідомили співробітників поліції. Як результат, правоохоронців,  на території недіючої бази на околиці одного з населених пунктів Костянтинівського району Донецької області, зі сховку вилучили 3 РПГ-22, 2 протипіхотні міни та снаряди до БМП. Інформацію за даним фактом внесена до ЄРДР. Розпочато слідчі дії.

У зоні АТО продовжувалися заходи щодо недопущення переміщення товарів на підконтрольну бойовикам територію.

Учора, у ході реалізації оперативної інформації,  в районі населеного пункту  Новобахмутівка прикордонники Краматорського загону  зупинили  автомобіль з вантажем стартових пакетів та товарами народного споживання. Транспортний засіб  рухався, в об’їзд контрольно пункту в’їзду/виїзду «Мар’їнка» до тимчасово неконтрольованої території.  Також два транспортні засоби виявили прикордонники Луганського загону на ділянці відділу «Трьохізбенка». Автівки перевозили на неконтрольовану територію 600 кілограмів продуктів харчування на суму 70 тисяч гривень. Крім того без відповідних дозвільних документів ще два транспортні засоби виявила зведена мобільна група. Автівками  намагалися перемісти через лінію розмежування вантаж на суму понад 20 тисяч гривень. 

Під час заходів перевірки у контрольних пунктах в`їзду-виїзду «Мар`їнка» та «Гнутове»  прикордонники Краматорського та Донецького загонів спільно з працівниками митці виявлено 4 автомобілів, якими наші співвітчизники перевозили з порушеннями товари народного споживання та  старовинні монети. Так, перенести предмети старовини по той бік лінії розмежування, яка підконтрольна бойовикам, намагалася 27-річна громадянка України у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Мар`їнка».  Її неоднозначна та нервова поведінка відразу привернула увагу прикордонного наряду, тому  спільною групою було перевірено її речі. В особистій сумці українки виявили 58 листів, які напередодні були надіслані на одну особу.  Всього в конвертах було 120 монет, схожих на старовинні, які, можливо, мають культурну та історичну цінність.  Виявленні конверти з монетами для встановлення їх культурної та історичної цінності передано компетентним органам. Також у цьому ж КПВВ було виявлено та затримано два автомобілі «Фольксваген» з товарами. У одній вантажівці громадянин України перевозив медичні препарати без належних документів на суму майже 18 тисяч гривень. А в іншому автомобілі перевозили інтернет-роутери та ТВ-тюнери також на суму близько 18 тисяч гривень.  Транспортні засоби  з товарами передано зведеній мобільній групі. А прикордонники Донецького загону у контрольному пункті «Гнутове» під час огляду автівки виявили  вантаж одягу та взуття на суму 115 000 гривень. Виявлений товар передано співробітникам ДФС.

 

 

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси