Щоб зупинити плавзасіб, прикордонникам знову довелося стріляти

НАЗАД
08 липня 2014 08:55

Під час несення служби в Азовському морі корабель морської охорони спеціального призначення «Онікс» Маріупольського загону морської охорони помітив маломірний плавзасіб.

Під час несення служби в Азовському морі корабель морської охорони спеціального призначення «Онікс» Маріупольського загону морської охорони помітив маломірний плавзасіб. На вимогу зупинитись об’єкт не  відреагував і продовжив рух. Прикордонники змушені були здійснити кілька пострілів освітлювальними ракетами в напрямку плавзасобу та попередити екіпаж про застосування зброї у разі подальшого ігнорування вимог правоохоронців. Плавзасіб таки зупинився. Під час його огляду жодних ознак незаконної діяльності виявлено не було. 

Нагадаємо, що вчора корабель «Донбас», який ніс службу в Азовському морі,також здійснив попереджувальні постріли для зупинки плавзасобу. Тоді маломірний плавзасіб рухався в напрямку узбережжя та на вимогу зупинитись, навіть після застосування освітлювальних ракет, не реагував. Він сповільнив хід лише після попереджувальних пострілів.

Корабельно-катерні тактичні групи Держприкордонслужби, які діють в Азовському морі, й надалі використовуватимуть всі необхідні засоби, у тому числі й зброю, для надійного прикриття морської ділянки державного кордону та примусової зупинки плавзасобів. Саме тому Державна прикордонна служба звертає увагу власників суден на суворому дотриманні порядку виходу в море та утриматися без крайньої необхідності від пересування в акваторії Азовського та Чорного морів у нічний час. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси