Ще один потяг до Москви курсуватиме без нічної зупинки на кордоні

НАЗАД
28 травня 2013 10:00

Черговим кроком для покращення перетину кордону стало оформлення ще одного пасажирського потяга  на центральному залізничному вокзалі «

 

Спрощення прикордонних процедур та запровадження  єдиних підходів в усіх пунктах пропуску, незалежно від їхнього статусу, є елементом сучасного українського інтегрованого підходу до управління кордонами. Це дозволяє покращувати комфорт для громадян і не призводить до зниження безпеки на кордоні.

Черговим кроком для покращення перетину кордону стало оформлення ще одного пасажирського потяга  на центральному залізничному вокзалі «Київ-пасажирський». Цього разу  нововведення торкнулося поїзда № 5/6 «Київ-Москва-Київ», який обслуговується лише бригадами українських залізничників. Оформлення проводиться перед його відправленням та по прибуттю на центральний вокзал міста Київ. Це рішення було прийнято Адміністрацією Держприкордонслужби спільно з Міністерством доходів і зборів України та керівництвом Південно-Західної залізниці з метою поширення практики оформлення поїздів на початковій та кінцевих станціях. Наразі відмінена нічна зупинка потяга на кордоні в пункті контролю «Конотоп», що на Сумщині, а контрольні процедури оформлення тривають лише 24 хвилини.

Для впровадження цього механізму раніше проводилися експерименти в рамках реалізації домовленостей Президентів України та Російської Федерації щодо спрощення процедур контролю на українсько-російському кордоні та які б сприяли комфортному й швидкому проходженню процедур. Згодом дані експерименти впроваджувалися на постійній основі. Для прикладу, суттєві спрощення наші громадяни вже відчувають під час перетинання кордону двома поїздами на московському напрямку з Києва та Харкова, адже оформлення відбувається без зупинки на кордоні. Варто зазначити, що з грудня 2010 року для понад 400 тисяч осіб, які оформлялися на поїзд № 1/2 «Київ-Москва-Київ» час в дорозі між початковою та кінцевою станціями скоротився майже на одну годину.

Запровадження нових технологій прикордонного контролю дозволяють значно прискорити пропускні операції під час перетинання кордону без послаблення заходів безпеки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси