Схему незаконної легалізації іноземців в Україні викрили правоохоронці у результаті копіткої роботи (ПОДРОБИЦІ)

НАЗАД
17 березня 2016 14:00

В рамках спільних заходів співробітники Держприкордонслужби України та Служби безпеки України викрили злочинну групу, яка займалась легалізацією іноземців

В рамках спільних заходів співробітники Держприкордонслужби України та Служби безпеки України викрили злочинну групу, яка займалась легалізацією іноземців на території Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Так, протягом січня-березня співробітниками оперативних підрозділів Харківського загону проводилися заходи, направлені на викриття  каналу незаконного переправлення іноземців через державний кордон з послідуючою їх легалізацією на території України та пошуку причетних осіб.

В ході цієї роботи прикордонники отримали дані про причетність до вказаної протиправної діяльності мешканців Дніпропетровської області з числа членів поїзних бригад потяга закордонного сполучення. Вони підшукували у Росії клієнтів, які мали намір незаконно легалізуватися на території України без фактичного перетину кордону. Також ці особи, провідники,  передавали паспортні документи порушників законодавства з прикордонних питань, які мешкають на території Дніпропетровської та Запорізької областей, військовослужбовцями Держприкордонслужби, втягнутим у протиправну діяльність, для проставлення в них фіктивних відміток. За оформлення кожного порушника зловмисники вимагали від 2 до 4 тисяч грн.

Після встановлення більшості учасників злочинної схеми Державна прикордонна служба України  скоординувала свої дії із Службою Безпеки України і в подальшому представники обох відомств діяли у тісній взаємодії.

На розкриття усієї схеми у правоохоронців пішло кілька місяців. В результаті було встановлено усіх причетних осіб, задокументовано близько 10 випадків легалізації іноземців із Росії, Таджикистану, Молдови та Узбекистану. А 16 березня співробітники СБУ та Держприкордонслужби здійснили низку обшуків та затримань зловмисників на Харківщині. 

В ході обшуків в приватних помешканнях учасників схеми вилучено: підроблені кліше відтисків печаток, підроблені кліше печаток Державної міграційної служби України, підроблені кліше дато-штампів службових відміток Держприкордонслужби України, ПС ФСБ РФ, прикордонних військ Молдови, бланки тимчасових посвідок на проживання, міграційних карток, номерні бланки міграційних карток Республіки Білорусь, технічні засоби, фарба для дата-штампів, кредитні та платіжні картки, а також речовину білого кольору синтетичного походження, швидше за все – амфетамін.

Наразі слідчі дії продовжуються.

Держприкордонслужба і в подальшому лише посилюватиме заходи ліквідації усіх злочинних схем на усіх ділянках кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси