Щоденно ведемо роботу, направлену на повернення з полону усіх наших військовослужбовців

НАЗАД
13 грудня 2022 15:06

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася зустріч з рідними та близькими прикордонників, які потрапили в полон.

Участь в заході взяли представники Координаційного штабу, Національного інформаційного бюро, Державної прикордонної служби України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Офісу президента України та гуманітарної ініціативи “Пошук. Полон”.

Представник Штабу пояснив, за допомогою яких інструментів відбувається комунікація і отримання інформації з рф: МКЧХ, робоча група ООН з питань насильницьких або недобровільних зникнень, гуманітарна ініціатива “Пошук. Полон”. На жаль, отримати інформацію і якісну комунікацію з російською стороною украй важко.

Зі свого боку представники прикордонного відомства наголосили, що керівництво та уповноважений персонал Державної прикордонної служби України здійснює щоденну кропітку роботу, направлену на повернення з полону усіх наших військовослужбовців, а також на максимальне фізичне, психологічне відновлення тих побратимів і посестер, яких уже вдалося повернути.

На запитання стосовно комунікації родичів з військовослужбовцями відповіла представниця Національного інформаційного бюро. Вона зазначила, що установи, де утримуються військовополонені, збирають листи, передають МКЧХ, який уже далі доставляє їх в Україну. Проте, встановити точне місцезнаходження військовополоненого за цими листами неможливо.

Також представники Штабу наголосили, що, на відміну від росіян, ми утримуємо військовополонених згідно з міжнародними нормативно-правовими документами. Документування порушень прав військовополонених українців, що утримуються російською федерацією, триває.

Представниця гуманітарної ініціативи "Пошук. Полон" розповіла про те, в який спосіб вони допомагають родичам військовополонених шукати їхніх близьких в рф. Окремо було наголошено, що послуги цієї ініціативи безкоштовні.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси