Ще одна сім'я прикордонників скористалася проєктом «Відпочинок родин Героїв»

НАЗАД
27 червня 2024 16:44

Нагадаємо, що цей проєкт ініційований командою Time ForRest та Міжнародним штабом допомоги українцям у співпраці з 7 прикордонним Карпатським загоном та за підтримки Львівської ОВА

Проєкт нещодавно стартував на Львівщині для сімей військовослужбовців, чиї близькі загинули, зникли безвісти, перебувають у полоні чи повернулися з полону.

Проєкт спрямований на рекреацію і підтримку родин військовослужбовців.

Держприкордонслужба цінує та поважає кожного прикордонника, піклується про особовий склад, удосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою. Кожна сім'я із зазначених вище категорій має змогу безоплатно відпочити в заміському комплексі. Комплекс має кілька шале, яке поміщає до шести осіб, сауну, холодну купіль, чан-джакузі на терасі, BBQ-зону.

Львівський прикордонний загін постійно здійснює протекцію зазначених категорій сімей, допомагає в супроводі, а також працює над пошуком донорів для розширення спектра надання послуг у відновленні та підтримці.

Днями з відпочинку повернулась третя сім'я прикордонників. Прикордонниця Ірина Гах, яка втратила на війні чоловіка розповіла: «Подібні проєкти дуже допомагають зібратися з думками, відпочити і відчути, що про тебе не забувають».

Чоловік Ірини, полковник Роман Гах, захищав українські кордони на Луганщині з 2014 року. Чоловік був відданий своїй справі і дуже любив Україну. «Життя завжди було «на колесах», але ми постійно були разом», - згадує Ірина.

У перші дні широкомасштабного вторгнення прикордонники мали завдання не допустити просування військ ворога. Захисники, під керівництвом полковника Гаха, першими прийняли вогонь на себе і одразу вступили у бій. Утримувати оборону на визначеному рубежі доводилося під щільним вогнем противника. Та, не зважаючи на постійні обстріли та чисельну перевагу окупантів, прикордонники понад шість годин вміло утримували займані позиції. Під час тривалого протистояння у селищі Житлівка полковник Роман Гах дістав тяжкі поранення, несумісні з життям. Найвищою ціною він зберіг життя побратимів.

 За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті країни, Указами Президента України Романа Гаха нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а також присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

«Наші побратими пожертвували найдорожчим – своїм життям, своїм здоров’ям. Наш постійний обов’язок – опікуватися їхніми сім’ями. Підтримка родин воїнів має стати свідченням поваги кожного до здійсненого ними подвигу. Ми проводимо активну роботу над тим, щоб зазначені категорії сімей отримували максимальне сприяння не лише від держави», - зазначає начальник 7 прикордонного Карпатського загону полковник Олег Трофіменко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси