«ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ». В Ужгороді, Сєвєродонецьку, Луцьку та Одесі прикордонники долучилися до всеукраїнського забігу

НАЗАД
28 серпня 2021 15:29

Сьогодні, напередодні Дня пам’яті захисників України, які віддали життя за свободу та незалежність нашої держави, прикордонники з різних куточків країни долучилися до акції «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Зокрема заходи, в яких взяли участь охоронці кордону, члени їх сімей та  родин загиблих прикордонників, пройшли в Ужгороді, Сєвєродонецьку, Луцьку, Одесі  та інших містах України. 

Серед тих, хто долучився сьогодні до забігу, дружина загиблого в АТО прикордонника Артема Коханого Людмила Кохана, працівник Чопського прикордонного загону. Жінка прийшла на акцію разом з донькою. Людмила розповіла, що завжди намагається долучатися до таких заходів. «Дуже важливо, щоб ми і наші діти не забували про ту високу ціну, яку віддали за Батьківщину наші Герої. Ми з донькою вважаємо за честь бути учасниками сьогоднішнього забігу і дуже вдячні тим, хто нас підтримує, хто пам'ятає нашого татуся Артема та всіх тих, хто віддав життя за нашу Україну», - поділилася Людмила.

На майдан у Луцьку вшанувати пам'ять українських захисників прийшла і дружина загиблого воїна-прикордонника Сергія Гулюка - Юлія. Поряд з мамою бігли молодший син та дочка.

«Сьогодні разом з дітьми біжимо в пам’ять про Сергія, прекрасного чоловіка та батька. Він захищав цілісність нашої держави у складі мотоманевреної групи від Луцького прикордонного загону на Донеччині, де і загинув 7 років тому. Цей забіг для нас є символом того, що його жертва не даремна, про нього та інших хлопців пам’ятають, й таким чином схиляють голови перед їхньою мужністю. Ми втратили найдорожче у нашому житті, і сьогодні разом з іншими учасниками забігу вкотре згадуємо його героїчний вчинок. Діти можуть пишатися своїм татком, який, на жаль, так рано пішов із життя, захищаючи нашу Батьківщину», - схвильовано зазначила Юлія.

Ми ж пам'ятаємо усіх побратимів, які ціною власного життя спинили ворога. Герої не вмирають! Вічна слава Героям!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси