Шахтар у четвертому поколінні обрав шлях сміливих прикордонників

НАЗАД
25 травня 2024 13:29

У Державній прикордонній службі  України триває процес демобілізації військовослужбовців строкової служби. Майже 40 військовослужбовців прийшли на службу в Могилів-Подільський прикордонний загін восени 2021 року і мали б служити від року до півтора. Та повномасштабне вторгнення ворога внесло корективи в життєві плани юнаків. Майже три роки хлопці сумлінно несли службу з охорони держрубежів. І от настала та мить, коли військовослужбовці востаннє вишикувались у строю. Попрощавшись з друзями та колегами, вони відправились по домівках.

Та чимало строковиків виявили бажання залишитись у лавах Державної прикордонної служби. Владислав один із військовослужбовців строкової служби, який вирішив стати професійним військовим та підписав контракт на проходження служби. Юнак родом з Дніпропетровщини, з сім’ї шахтарів. Тому ще з дитинства знав, що буде продовжувати цю династію. Після школи закінчив профтехучилище та пішов працювати на шахту, де працювали його прадід, дід та батько.

«У 2021 році, коли прийшла повістка, вирішив, що маю йти до війська, бо вважаю це чоловічим обов’язком та після служби планував повернутись на шахту, а ще здобути вищу освіту», - ділиться Владислав.

Та планам юнака завадив підступний ворог і термін його служби збільшився майже удвічі. «Служба зміцнила характер, я став сильнішим фізично. Крім життєвого досвіду, вмінь та знань, тут я знайшов ще й друзів», - розповідає юнак.

Про продовження служби Владислав роздумував останні пів року. «Коли, мене призвали на строкову службу, я взагалі не розумів, як це все відбувається, дуже переживав. За розподіленням я потрапив у Могилів-Подільський загін і вже згодом зрозумів, що мені  подобається служити, тут  дійсно піклуються про особливий склад. Я дуже вдячний своєму першому керівнику, який навчив нас усім тонкощам служби. У нас  гарний колектив, де всі підтримують один одного. Можливо, це і вплинуло на мій подальший вибір»,- розмірковує військовослужбовець.

На рахунку Владислава чимало затримань порушників державного кордону. Та юнак не збирається зупинятись на досягнутому, він мріє стати офіцером-прикордонником і після закінчення вишу охороняти кордон на східних рубежах.

«Там, моя домівка, і я повинен захистити своїх рідних та близьких»,- додає Владислав.

Бажаєш стати прикордонником, як Владислав. Долучайся до захисту України й ти! Подати заявку можна на сайті ДПСУ, або за номером телефону 044 23 07 600.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси