Шахраї, дискредитуючи прикордонне відомство, вигадали нову схему виманювання коштів у громадян

НАЗАД
14 березня 2016 15:39

Співробітники внутрішньої безпеки по Азово-Чорноморському регіональному управлінню Держприкордонслужби викрили шахрайську схему, за якою у людей виманювал

Співробітники внутрішньої безпеки по Азово-Чорноморському регіональному управлінню Держприкордонслужби викрили шахрайську схему, за якою у людей виманювали гроші. При цьому своїми діями злочинці дискредитували авторитет та імідж прикордонного відомства.

За отриманою інформацією, зловмисники звертались до власників нерухомості на материковій Україні, які розміщували оголошення про операції з продажем, та висловлювали наміри придбати їх майно. Називалися вони жителями з тимчасово окупованої території АР Крим та домовившись про зустріч для владнання всіх юридичних питань, за деякий час телефонували довірливим громадянам і розповідали про проблеми з перетином адмінмежі. За їх словами прикордонники створюють їм перешкоди в подорожі та вимагають кошти за пропуск. Для вирішення цього питання певну суму грошей необхідно негайно «переслати» на номер телефона «прикордонника». Що часом і робили довірливі громадяни. Крім того, щоб заспокоїти громадян та втертись у довіру, шахраї надавали номери транспортних засобів, на яких вони прямують на зустріч, а також прізвище та ім’я, зрозуміло – вигадані.

Перевіривши в межах компетенції всі отримані факти, співробітники внутрішньої безпеки встановили, що номери мобільних телефонів, на які необхідно було направляти кошти, в користуванні прикордонників не перебувають, телефонні дзвінки здійснювалися не з контрольних пунктів в’їзду-виїзду, а транспортні засоби, на яких шахраї начебто їхали з Криму, адміністративну межу ніколи не перетинали.

З метою відповідної правової реакції за даним фактом поінформовано правоохоронні органи.

Державна прикордонна служба України звертається до всіх громадян звернути увагу на цю інформацію та ні в якому разі не піддаватися на провокації шахраїв. Якщо вам стали відомі будь-які факти протиправних дій прикордонників відразу звертайтеся на телефон гарячої лінії за номером (044) 527-63-63, або на телефони відповідного органу охорони державного кордону, де зафіксовані такі факти (контакти розміщені за посиланням http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/256.htm).

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси