Сезон збору дикоросів жителями прикордоння на українсько-білоруському кордоні триває

НАЗАД
31 липня 2017 13:22

На українсько-білоруському кордоні продовжується сезонний пропуск жителів прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області, які мають можливість законно перетинати кордон та збирати ягоди і гриби на території Поліського лісгоспу Ре

На українсько-білоруському кордоні продовжується сезонний пропуск жителів прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області, які мають можливість законно перетинати кордон та збирати ягоди і гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. Оформлення та пропуск громадян України здійснюється у трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Березове» та «Дроздинь» щоденно з 6.00 до 22.00.

Нагадаємо, що пропуск здійснюється у два періоди: перший - для збору чорниці -  з 1 липня по 10 серпня та другий – для збору журавлини -  з 1 вересня по 15 листопада 2017 року.

З початку сезону збору дикоросів в поточному році скористалися спрощеним пропуском та перетнули державний кордон встановленим порядком майже 3500 громадян.

В той же час прикордонники Північного регіонального управління під час збору дикоросів зафіксували 105 спроб перетину кордону місцевими жителями поза встановленими місцями та пунктами пропуску. Прикордонниками Луцького та Житомирського загону вже повернуто від державного кордону 457 дорослих та 52 дитини, які могли під час збору лісових ягід незаконно потрапити на територію сусідньої держави. Білоруськими прикордонниками за порушення державного кордону затримано 33 порушники, 4 з яких діти.

Державна прикордонна служба України черговий раз застерігає громадян бути уважними та не допускати порушення законодавства з прикордонних питань, адже відповідно українського законодавства за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України настає відповідальність, яка тягне за собою накладання штрафу від 1700 до 3400 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб. Якщо такі дії вчинені групою осіб або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню, то штраф зростає – від 3400 до 8500 гривень.

Відповідно до законодавства Республіки Білорусь за порушення державного кордону наступає як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. 

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси