Сезон заборони на вилов риби розпочався з масових порушень у прикордонні

НАЗАД
07 квiтня 2016 15:39

Протягом минулої доби зафіксована низка затримань, які пов’язані із незаконним виловом водних живих ресурсів. Так, прикордонним нарядом Бердянського загону, в ході реалізації інформації, отримано

Протягом минулої доби зафіксована низка затримань, які пов’язані із незаконним виловом водних живих ресурсів.

Так, прикордонним нарядом Бердянського загону, в ході реалізації інформації, отриманої від командира катера Морської охорони «Арабат», неподалік від населеного пункту Новопетрівка, було виявлено маломірний плавзасіб. На ньому двоє громадян України здійснювали вилов риби. При перевірці з’ясувалось, що вихід в море здійснено поза об’єктом базування та без відповідного інформування підрозділів прикордонної служби. Крім того, вилов риби здійснювався за допомогою заборонених знарядь лову. У затриманих виявлено 600 метрів ліскової сітки, велику кількість камбали, пеленгасів та оселедців.

Сума завданого збитку складає майже 95 тисяч гривен. До Бердянського відділу поліції ГУ НП направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 249 Кримінального Кодексу України  «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Крім того, на узбережжі Азовського моря, в районі населеного пункту  Новомиколаївка, прикордонним нарядом відділу «Чонгар» було виявлено 5 громадян України, які здійснили незаконний вилов бичка та креветок без дозвільних документів. Сума завданого збитку склала 65 тисяч гривень. Також протягом доби прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління ще тричі завадили незаконному вилову риби, під час яких порушниками було нанесено збитків на 140 тисяч гривень.

Порушують діюче законодавство і на Одещині та Сумщині. У ході реалізації оперативної інформації, прикордонний наряд відділу «Болград» на озері Ялпуг, що за  6 км від кордону, затримав двох громадян України, які на незареєстрованому маломірному плавзасобі типу «Южанка» здійснили незаконний вилов риби та раків. Ще одного порушника прикордонники відділу «Рені» затримали на узбережжі каналу Вікета. Інший «риболов» попався у Середино-Бузькому районі Сумської області, він рибалив за допомогою заборонених знарядь лову.

За всіма вищезгаданими випадками до відповідних відділів поліції направлені повідомлення за ст. 249 КК України «Незаконне заняття рибним звіриним, або іншим водним добувним промислом».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси