Сергій Дейнеко взяв участь у 24-й міжнародній конференції керівників прикордонних відомств у Варшаві

НАЗАД
30 жовтня 2019 09:38

3 29 жовтня в Польщі розпочала роботу 24-та міжнародна конференція для керівників прикордонних відомств. Вона організована Європейською Агенцією з прикордонної та берегової охорони FRONTEX.

Європейське агентство прикордонної та берегової охорони Frontex приймало 24-ту Міжнародну конференцію прикордонної поліції, щорічну подію, яка зібрала керівників правоохоронних органів майже 100 країн на п'яти континентах, а також представників міжнародних організацій, інститути та агенції ЄС.

Загалом у конференції взяли участь понад 300 учасників, серед яких і Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Учасники зосередили увагу на транскордонній безпеці через готовність, запобігання та реагування на глобальні виклики, такі як тероризм, контрабанда людей та фальсифікація документів та особи.

Відкриваючи захід виконавчий директор Агенції FRONTEX Фабріс Лежері наголосив на важливості конференції, на якій її учасники зможуть обмінятися досвідом, а також виокремити важливі аспекти дій з підготовки, запобігання та реагування на порушення, як запоруки безпеки кордону.

  «Міжнародна конференція прикордонної поліції - це унікальна можливість зібрати лідерів глобальної спільноти прикордонної та берегової охорони. У всіх нас є одна спільна мета - забезпечити, щоб кордони легко з'єднували людей та підприємців, запобігаючи прикордонній злочинності», - сказав Фабріс Лежері.

Необхідність посилення співпраці з прикордонної безпеки також озвучили уповноважений внутрішніх справ, міграції та громадянства Республіки Польщі і Генеральний директор Міжнародної організації з міграції.

Згодом учасники заходу мали панельні дебати та пленарне обговорення з управління кордонами, де дискутували як досягти балансу між спрощенням формальностей та безпекою, багатофункціональності військово-морської діяльності, як засобу протидії злочинності та іншим загрозам, і сучасних підходів до інтегрованого управління кордонами.

Крім того, в рамках конференції Голова Держприкордонслужби разом з виконавчим директором Агенції FRONTEX обговорили підсумки спільної діяльності та напрямки розширення співробітництва.

Зокрема Сергій Дейнеко подякував Фабрісу Лежері за допомогу Агенції у написанні нової Стратегії інтегрованого управління кордонами на період до 2025 року, що схвалена КМУ в липні цього року, та приєднання Національної академії ДПСУ до мережі Партнерських академій Агенції FRONTEX.

Голова Держприкордонслужби підтвердив також готовність прикордонного відомства України до проведення заходів, визначених Планом Оперативного співробітництва з Агенцією FRONTEX на 2019-2021 роки.

Окремо Сергій Дейнеко висловив пропозицію відновити для Державної прикордонної служби України тренінги за тематикою виявлення підроблених документів, планування дій в умовах надзвичайних та кризових ситуацій в пунктах пропуску, застосування зброї та спеціальних засобів, боротьби з корупцією та інші.

Також наголошувалося на можливості використання потужностей Національної академії ДПСУ для проведення тематичних тренінгів з європейськими експертами і з країн Східного партнерства, та запропоновано удосконалити процес взаємодії з обміну інформацією на паритетних засадах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси