Сергій Дейнеко та Бріджит Брінк провели зустріч та обговорили основні напрямки співробітництва

НАЗАД
20 липня 2022 17:40

Сьогодні, 20 липня, Голова Державної прикордонної служби України та Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк обговорили питання співробітництва і окреслили основні напрями взаємодії.

Відмітимо, що це перша зустріч керівника Держприкордонслужби України та Надзвичайного та Повноважного Посла США з моменту її призначення на цю посаду.

У ході розмови Сергій Дейнеко подякував Уряду США за потужну та послідовну підтримку народу України в протистоянні військовій агресії росії та відстоюванні територіальної цілісності України.

Він додав, що Державна прикордонна служба України є тим партнером, з яким Посольство США має тісне співробітництво. За роки співпраці разом успішно реалізовано велику кількість проектів.

Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні висловила підтримку Україні та повідомила, що багато чула про співпрацю з українськими прикордонниками, яка є дуже вдалою.

«Ми пишаємося вами, ви дуже мужні та сміливі, адже саме прикордонники першими стали на заваді російському ворогу», - зазначила Бріджит Брінк. 

Сергій Дейнеко поінформував пані Посла про завдання, які виконують підрозділи прикордонного відомства з відсічі російського вторгнення та охорони державного кордону України.

Також обговорювалося питання контролю над кордоном України після звільнення українськими військами тимчасово захоплених територій в межах Чернігівської та Сумської областей. Зараз підрозділи Державної прикордонної служби України відновлюють охорону державного кордону на відповідних ділянках.

«Ми маємо забезпечити надійну охорону державного кордону в цілодобовому режимі, враховуючи збереження військової загрози з боку росії та білорусі», - зазначив Голова ДПСУ.

Сергій Дейнеко та Бріджит Брінк окремо зупинилися на основних напрямках подальшої взаємодії.

«Я дуже пишаюся допомогою та рівнем допомоги, яка надходить Україні від США, і загалом співпрацею, яка вже склалася», - додала Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси