Сергій Дейнеко: кордон зі Словаччиною для нас – це кордон спокою і кордон довіри

НАЗАД
05 травня 2023 19:20

Сьогодні відбулася українсько-словацька зустріч під головуванням міністрів внутрішніх справ, у якій брали участь також очільники прикордонних відомств країн.

На початку зустрічі міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко подякував партнерам зі Словаччини за всеосяжну допомогу Україні на фоні вторгнення росії, зокрема в розміщенні українських біженців. «Перший бій прийняли прикордонники зі сторони республіки білорусь, окупанти прямували у напрямку Києва через Чорнобиль. Потім був етап евакуації людей з території Київської та інших областей України. Три мільйони людей цілодобово виїжджали за межі нашої держави. І кожна країна Європейського Союзу, зокрема і Словаччина, відкрила свої кордони для українців. Понад 114 тисяч наших громадян знайшли тимчасовий прихисток у Словаччині. Ми високо цінуємо цю підтримку», - сказав очільник МВС України.

Делегація МВС Словаччини висловила слова підтримки Україні. «Я щиро вдячний нашим громадянам за те, що допомагають вашій країні на фоні вторгнення рф. Я з великою повагою ставлюсь до вашого народу. Ми від початку повномасштабної війни допомагали Україні не лише військовою технікою, але підтримкою українських біженців, які були вимушені виїхати з країни через атаки рф», – заявив міністр внутрішніх справ Словаччини Роман Мікулець.

Під час зустрічі Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко запевнив, що попри те, що ділянка українського кордону зі Словаччиною є найменшою, але це дуже серйозна ділянка. «Зараз кордон зі Словаччиною для нас – це кордон спокою і кордон довіри», - наголосив Голова Державної прикордонної служби України. Він зауважив, що нам вдалося відновити спільні патрулювання, які вже понад 40 разів здійснювалися цього року по території Словаччини. Водночас, Сергій Дейнеко зауважив, що прикордонним відомствам є куди покращувати рівень взаємодії. Він наголосив, що запровадження спільного контактного пункту суттєво б пришвидшило процес реагування на виклики, які стоять перед прикордонниками як України, так Словаччини, а запровадження спільного контролю дозволило б покращити процес перетинання кордону громадянами України, Словаччини та інших країн.

«Ми б хотіли, щоб наші кордони об’єднували, а не роз’єднували», - резюмував мету взаємодії на українсько-словацькому кордоні директор Бюро прикордонної та іноземної поліції Президії поліції Словаччини Роберт Гуцкий. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси