Сергій Дейнеко: «Говоримо правду, озвучуємо проблеми і ті, вирішити які в наших силах, – вирішуємо…»

НАЗАД
28 вересня 2023 16:21

Голова Державної прикордонної служби України провів зустріч із рідними та близькими прикордонників, котрі перебувають у ворожому полоні.

Зустріч відбулася у комбінованому форматі. Для рідних полонених, які мали змогу прибути до Києва, було організовано спілкування віч-на-віч. Водночас на відеозв’язку були представники регіональних управлінь Держприкордонслужби та родини військовослужбовців, які наразі перебувають за кордоном, або не мали змоги бути присутніми на зустрічі особисто.

Спілкуючись учасники зустрічі обговорили всі основні питання, які турбують рідних військовополонених та виникають у цьому непростому довготривалому процесі. Окрім цього, представники підрозділів Адміністрації Держприкордонслужби за напрямами фінансового, соціально-гуманітарного, кадрового забезпечення отримали чіткі завдання щодо подальшого вирішення озвучених питань.

«Я також хочу почути ваші пропозиції стосовно інших шляхів, які б могли прискорити повернення усіх наших захисників, адже всі способи, доступні для прикордонного відомства Держприкордонслужба, вже використовує в повному обсязі», – зауважив Сергій Дейнеко.

Учасники зустрічі натомість попросили про налагодження взаємодії з міжнародними інституціями та сприяння у передачі підготовлених листів з відповідними зверненнями родин полонених, адже саме вплив міжнародних інституцій може бути найбільш дієвим у ситуації, що склалася.

На завершення зустрічі рідні полонених подякували керівнику Держприкордонслужби за приділену увагу та сприяння у вирішенні головного завдання – забрати з ворожого полону всіх до одного прикордонника.

«Це великий біль – для вас, це великий біль для кожного з нас, адже неможливість вплинути на ситуацію часом доводить до розпачу, але планомірна робота, холодний розум і час дозволять дочекатися кожного нашого захисника», – підсумував Голова Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси