Серед українських олімпійців відстоюватимуть честь нашої держави й спортсмени-прикордонники

НАЗАД
26 липня 2012 11:22

Нещодавно у Києві відбулися урочисті проводи українських спортсменів, які відстоюватимуть честь країни на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні.

Нещодавно у Києві відбулися урочисті проводи українських спортсменів, які відстоюватимуть честь країни на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Свято стало завершальним етапом багаторічної традиції Всеукраїнської естафети «Передай вогонь перемоги», яка уособлює дружбу, мир та єднання навколо олімпійських цінностей. На завершення церемонії до олімпійців звернувся Прем’єр-міністр України Микола Азаров, який зазначив: «Вам випав зоряний квиток. Настала та мить, коли ви можете прославити себе, а разом із собою нашу країну. Це буде для вас найбільше випробування, яке випадає раз у житті».

Крім того напередодні у Центральному будинку офіцерів Збройних сил України вітали найкращих представників фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», які увійшли до складу олімпійської збірної команди України. Успішних виступів та якомога найбільшої кількості нагород олімпійцям динамівцям побажали Голова ФСТ «Динамо», народний депутат України Віктор Корж, Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, представники силових структур та правоохоронних органів.

До складу олімпійської збірної команди України увійшло 245 спортсменів, які представлятимуть країну в 28 видах спорту та візьмуть участь у більше, ніж 150 видах олімпійської програми. Загалом понад половину Національної збірної, 125 чоловік, склали спортсмени-динамівці. Чимало з них є представниками спорткоманди Державної прикордонної служби України, серед яких Василь Ломаченко, Олександр Усик, Артур Айвазян, Віктор Рубан та багато інших.

Всього за час існування спорткоманди Держприкордонслужби спортсменами прикордонниками завойовано  понад 200 медалей чемпіонатів та першостей світу й Європи, майже половина з яких – золоті. Неодноразово прикордонні спортсмени встановлювали світові, європейські та національні рекорди. Серед нагород особливе місце посідають олімпійські відзнаки: 8 золотих, 9 срібних та 6 бронзових медалей.

Усього учасниками Олімпіад були 85 спортсменів Державної прикордонної служби України. На ХХІХ літніх Олімпійських іграх 2008 року у м. Пекіні  спортсменами-прикордонниками завойовано 3 золоті та 3 бронзові олімпійські медалі. Підполковник Артур Айвазян (золота медаль у стрільбі з малокаліберної гвинтівки), старший лейтенант Віктор Рубан (золота медаль у стрільбі з лука), службовець Василь Ломаченко (золота медаль у боксі), молодший лейтенант Армен Варданян (бронзова медаль у борьбі греко-римським стилем), рядовий Олексій Пригоров (бронзова медаль у стрибках у воду), службовець Іріні Мерлені (бронзова медаль у вільній боротьбі).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси