Серед курсантів-прикордонників провели анонімне анкетування рівня терпимості до корупції

НАЗАД
17 лютого 2016 10:10

У Державній прикордонній службі України системно проводиться комплекс заходів, направлений на протидію корупції в лавах відомства та хабарництву серед персоналу. В цьому напрямку нині завершується створенн

У Державній прикордонній службі України системно проводиться комплекс заходів, направлений на протидію корупції в лавах відомства та хабарництву серед персоналу. В цьому напрямку нині завершується створення інтегрованої системи запобігання корупції. Окрім цього до цієї роботи Держприкордонслужба активно залучає і міжнародні інституції та організації.

В рамках реалізації проекту Міжнародної організації з міграції в Україні, за сприяння посольства США наприкінці січня до Національної академії (м. Хмельницький) та Навчального центру (с. Оршанець) були запрошені представники Прикордонної варти Польщі, які провели добровільне анонімне анкетування слухачів та курсантів, аби з’ясувати їх думку про стан корупції в державі й відомстві та як необхідно протидіяти цьому негативному явищу.

За попередніми результатами анкетування, що проводилося в Навчальному центрі, 94% опитаних відповіли, що в Держприкордонслужбу можна потрапити без хабарів. Відмітимо, що в цьому анкетуванні брали участь 234 курсанти з 10 навчальних груп. Крім того, відповідаючи на запитання більшість курсантів повідомили, що підвищення зарплати понизить рівень корупції, а 50% не знає порядку дій при отриманні інформації про корупцію.

Підводячи підсумки експерти відмітили відвертість курсантів при наданні відповідей.

У Національній академії Держприкордонслужби участь в анкетуванні взяли майже 320 військовослужбовців з 12 груп, серед яких і слухачі факультету підготовки керівних кадрів. Після попередньої перевірки іноземні експерти встановили, що 95% говорять про наявність корупції в Україні в цілому, проте більшість хочуть змін на краще. Не всі знають, як треба діяти при отриманні пропозиції неправомірної вигоди, ця цифра також становить близько 50%.

Найвідвертішими під час анкетування були курсанти 1-го курсу та слухачі, які проходять підготовку керівних кадрів.

Детальна перевірка результатів анкетування проводитиметься експертами ще декілька тижнів. Після цього аналіз та пропозиції будуть офіційно передані Держприкордонслужбі для врахування в подальшій системній роботі з протидії корупції та хабарництву.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси