Прикордонники впроваджують кращі практики, в Києві відбувся практичний семінар з оцінки уразливостей у сфері прикордонної безпеки

НАЗАД
05 жовтня 2017 12:13

Сьогодні у Києві завершив свою роботу триденний спеціалізований семінар-тренінг: «Оцінка уразливості у сфері прикордонної безпеки на основі Спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків CIRAM 2.0»

Сьогодні у Києві завершив свою роботу триденний спеціалізований семінар-тренінг: «Оцінка уразливості у сфері прикордонної безпеки на основі Спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків CIRAM 2.0».

Захід організувала Консультативна місія Європейського Союзу з допомоги в реформуванні цивільного сектору безпеки (EUAM) за ініціативи Адміністрації Державної прикордонної служби України. Цільова аудиторія – персонал підрозділів аналізу ризиків центрального, регіонального та територіального рівнів. Тренінг став черговим етапом виконання завдання Уряду України з реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами з удосконалення системи аналізу ризиків за європейськими стандартами.

Особливістю семінару стало опанування українськими прикордонними аналітиками європейських практик з визначення ризиків в сфері забезпечення охорони кордону, у ході якого експерти Прикордонної служби Литовської Республіки змогли поділитися своїм досвідом з оцінки уразливості до актуальних і потенційних загроз та спільно з учасниками тренінгу опрацювати практичні вправи.

Під час відкриття курсу навчання Радник з прикордонних та митних питань Місії EUAM Марта Зарецька підкреслила, що Державна прикордонна служба України – правоохоронне відомство найбільш підготовлене до проведення реформ, яке показало свою відкритість, готовність до співробітництва, отримання та впровадження рекомендацій міжнародних партнерів. І Місія EUAM буде продовжувати розвивати співробітництво з Держприкордонслужбою та з іншими міжнародними інституціями ЄС з метою розвитку реформ у сфері інтегрованого управління кордонами та аналізі ризиків як його невід’ємної частини.

Слід зауважити, що такий спеціалізований тренінг з оцінки уразливості вперше організований для аналітиків Держприкордонслужби. З огляду на це литовський експерт Гіедріус Стрікуліс відмітив, що «оцінка уразливості є новою практикою Європейського Союзу з визначення ефективності охорони кордону, а прикордонне відомство України має усі можливості щодо практичного її впровадження.

Крім того, під час тренінгу обговорено з європейськими експертами проект нової інструкції з аналізу ризиків в Державній прикордонній службі, за результатами якого внесені якісні зміни у систему визначення рівнів ризиків відповідно до CIRAM 2.0.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси