Розумні ініціативи – захищені кордони

НАЗАД
16 сiчня 2023 11:41

Канцлер МЗС Естонської Республіки Йонатан Всевіов обговорив з першим заступником Голови Держприкордонслужби Володимиром Нікіфренком розвиток співпраці у сфері охорони державних кордонів.

Зустріч відбулася у рамках робочої поїздки в Україну делегації Естонської Республіки.

Сторони розглянули питання безпекової ситуації на українському кордоні та можливості для подальшого розвитку співробітництва між прикордонним відомством України та Урядовими інституціями Естонії.

«Ми високо цінуємо Вашу підтримку прикордонного відомства України в умовах російської агресії та щиро вітаємо рішення щодо обмеження в’їзду в Естонію громадян російської федерації, а також інші ініціативи Естонського Уряду, які слугують прикладом для всіх країн ЄС, які підтримують Україну у боротьбі за її незалежність, недоторканнісь її кордонів», – зазначив Володимир Нікіфоренко.

Як зауважив Йонатан Всевіов, Естонська Республіка є невеликою європейською країною із доволі обмеженими фінансовими можливостями щодо допомоги Україні у війні з ворогом, але у багатьох моментах Естонія є першою у прийнятті рішень, які мають дуже важливе значення та стають рушійною силою глобальних процесів, що наближають перемогу України.

На завершення зустрічі всі учасники дійшли згоди у тому, що всі держави, у яких на кордоні поряд росія, мають об’єднувати зусилля і знання для зміцнення своєї оборони як з питань укріплення кордону, так і обміну оперативною інформацією та технологіями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси