Розширяючи формат співробітництва

НАЗАД
06 вересня 2012 12:50

У Москві пройшла робоча зустріч керівників прикордонних відомств України й Російської Федерації генерала армії України Миколи ЛИТВИНА та генерала армії Володимира ПРОНІЧЕВА.

У Москві пройшла робоча зустріч керівників прикордонних відомств України й Російської Федерації генерала армії України Миколи ЛИТВИНА та генерала армії Володимира ПРОНІЧЕВА.

На порядок денний зустрічі виносили питання обстановки на українсько-російському державному рубежі, функціонування пунктів пропуску, а також сучасних аспектів співробітництва прикордонних відомств обох країн.

Передусім генерал армії України Микола ЛИТВИН та генерал армії Володимир ПРОНІЧЕВ відзначили, що зустріч відбувається на фоні активізації політичного діалогу між Україною та Російською Федерацією, що зобов’язує прикордонні відомства розширювати формат співробітництва. У першу чергу це стосується виконання домовленостей Президентів України та Росії щодо спрощення прикордонних формальностей під час перетину українсько-російського кордону громадянами обох держав.

Під час розгляду ситуації на українсько-російському кордоні та функціонування тут пунктів пропуску керівники прикордонних відомств відмітили, що перспективними напрямками забезпечення безпеки на спільному рубежі є запровадження спільного патрулювання та контролю у пунктах пропуску, оптимізація технологій прикордонного контролю, подальший обмін інформацією та взаємодія оперативних органів.

Що стосується міжвідомчого співробітництва, то тут було відзначено, що даний процес відбувається досить динамічно і конструктивно. Як результат – досягнуто домовленостей щодо спільної розробки Плану розвитку співробітництва між Адміністрацією Держприкордонслужби України та Прикордонною службою ФСБ Російської федерації на 2013-2014 роки.

А вже наступного дня керівники прикордонних відомств обох держав вилетіли до м. Чолпон-Ата (Киргизька Республіка) для того, аби взяти участь у 68 засіданні Ради командувачів Прикордонних військ держав – учасниць СНД. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси