Розрахунок СПГ прикордонників в боях на Луганщині три доби утримував позиції, не давши противнику жодного шансу прорвати лінію оборони

НАЗАД
05 листопада 2023 10:02

Сили оборони України, до складу яких входять і прикордонники, спільно відбивають контратаки окупаційних військ та нищать техніку й особовий склад ворога на усіх напрямках

«Коли у рашистів сиплеться оборона, вони не можуть системно чинити опір. А ми в цей час точно працюємо по цілях, аби не залишити ворогу шансів на просування вглиб української землі», – розповідає прикордонник Олексій, старший розрахунку СПГ.

Він з двома своїми товаришами-побратимами Дмитром та Денисом з перших днів повномасштабного вторгнення нищить окупантів. Згадує, як влітку вони разом у складі розрахунку СПГ зайняли визначену позицію в районі Райгородки, що на Луганщині.

«Близько опівночі ми отримали координати по яких мали відпрацювати, – говорить Олексій. – Наш розрахунок зробив декілька залпів, стріляли на відстань до трьох з половиною кілометрів. Вранці нам довели, що за результатами нашої роботи була знищена техніка та особовий склад ворога. Ми дуже раділи, бо нині – це найголовніше наше завдання, яке ми виконуємо злагоджено і вперто».

Утім, ворог почав мститися і розпочав штурмувати позиції прикордонників. Військовий згадує, що це було просто пекло: «В небі постійно «висіли» ворожі безпілотники, противник гатив по наших позиціях з усього, з чого тільки можна. Бій тривав практично три доби, протягом яких ми не спали, не їли. Весь час ми вели стрільбу по противнику. Але головне, що ворогу так і не вдалося прорвати нашу оборону, а ми не понесли втрат».

Прикордонники говорять, що в такі хвилини запеклого бою думають лише про те, як знищити якомога більше окупантів та їхньої техніки. Бо за спинами наших військових – їхні родини і діти, заради яких вони наближають нашу перемогу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси