Розгляд касаціної скарги Сергія Колмогорова завершився звільненням прикордонника із зали суду

НАЗАД
06 листопада 2017 17:13

Сьогодні прикордонники разом з ветеранами, громадськими діячами, активістами та учасниками АТО вкотре прийшли до Вищого спеціалізованого суду України підтримати Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув’язнення. Попереднє засідання відбулося 2 листоп

Сьогодні прикордонники разом з ветеранами, громадськими діячами, активістами та учасниками АТО вкотре прийшли до Вищого спеціалізованого суду України підтримати Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув’язнення. Попереднє засідання відбулося 2 листопада, однак розгляд справи було перенесено.

Нагадаємо, що старший солдат Бердянського прикордонного загону Сергій Колмогоров, який неодноразово виконував бойові завдання у зоні проведення АТО, у вересні 2014 року чергував на блокпосту в районі Маріуполя. Виконуючи наказ військовослужбовець застосував зброю для зупинки автомобіля, який не виконав вимогу зупинитися, внаслідок чого загинула пасажирка автівки.

За результатами засідання Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ розглянувши матеріали кримінального провадження за касаційною скаргою ухвалила – вирок районного суду та ухвалу апеляційного скасувати та призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції. Сергія Колмогорова з-під варти звільнити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає. Проголошення повного тексту ухвали відбудеться у четвер, 9 листопада, о 9:15.

Сьогоднішнім рішенням процедура не завершується, оскільки касаційна інстанція позбавлена можливості досліджувати докази, тож суд першої інстанції робитиме це повторно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси