Молдованин та росіянка з фальшивими Covid-сертифікатами намагалися підкупити прикордонників

НАЗАД
16 серпня 2021 12:41

У минулі вихідні громадянина Молдови разом з його цивільною дружиною - громадянкою Росії прикордонники Чернігівського загону не пропустили в Україну.

Вони прибули в пункт пропуску «Сеньківка», що на стику кордонів Росії та Білорусі.   

Співробітники Держприкордонслужби під час заходів перевірки встановили, що іноземці намагаються перетнути кордон незаконно. Адже мали підроблені  сертифікати лабораторного тесту на коронавірусну інфекцію SARS-CoV-2 підробленими. Врешті іноземці зізналися, що ці документи їм надав роботодавець,  в якого вони працювали в РФ.

 В ході роз’яснення ознак вчинення ними злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», громадянин Молдови за неповідомлення до поліції та безперешкодний пропуск їх через кордон запропонував українським правоохоронцям 20 тисяч російських рублів.

Подорожувальники отримали відмову на таку пропозицію від українських прикордонників. Крім того, співробітники ВВВБ по Чернігівському прикордонному загону ГВВВБ «Центр» на адресу ГУНП в Чернігівській області направили повідомлення, за результатами якого до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси