Російські журналісти в прикордонні підбурюють населення та неправдиво висвітлюють події

НАЗАД
04 квiтня 2014 13:15

В Донецькій області поблизу державного кордону двічі були виявлені журналісти телеканалу «НТВ» які не санкціоновано здійснювали відеозйомку ділянки українського кордону та інженерного о

В Донецькій області поблизу державного кордону двічі були виявлені журналісти телеканалу «НТВ» які не санкціоновано здійснювали відеозйомку ділянки українського кордону та інженерного облаштування держрубіжу. В одному з випадків, після роз’яснення кореспондентам «НТВ» правил перебування в прикордонній смузі та необхідності узгодження плану роботи поблизу кордону, росіяни підбурили місцевих жителів які, у свою чергу, почали блокувати прикордонні наряди, щоб не допустити перевірки роботи знімальної групи. Після таких провокацій в ефірі російських телеканалів відразу з’явилися матеріали, що, начебто, українські прикордонники під загрозою зброї намагалися викрасти оператора «НТВ» та в інший спосіб перешкоджали, нібито, законній роботі журналістів.

Останнім часом російські мас-медіа скаржаться, що їх представники часто не можуть безперешкодно потрапити в Україну. При цьому вони забувають вказати причини, за яких це стається. Так, деякі з російських журналістів  не можуть надати відомості щодо мети та місця перебування на території України, а інші не мають достатнього фінансового забезпечення. Є й такі, що отримували вказівки від свого керівництва свідомо не надавати правдиву інформацію про мету своєї подорожі.

Зазначимо, що Державна прикордонна служба України виконує свої завдання відповідно до чинного законодавства та безпідставно не перешкоджає громадянам при перетині державного кордону. Однак у разі виявлення порушень прикордонники приймають відповідні рішення про непропуск іноземців або осіб без громадянства, при цьому не вирізняються політичні уподобання чи рід занять громадян.

У свою чергу деякі представники російських ЗМІ, які потрапляють на територію України, досить часто поводять себе зухвало, не виконують вимог чинного законодавства України та спотворено висвітлюють події в Україні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси