Росіянин та білорус намагалися вивезти з України картину та предмети старовини

НАЗАД
19 червня 2014 12:57

Минулої доби у пункт пропуску «Сеньківка» на виїзд з України автомобілем марки «ВАЗ» прибув 27-річний громадянин Росії.

Минулої доби у пункт пропуску «Сеньківка» на виїзд з України автомобілем марки «ВАЗ» прибув 27-річний громадянин Росії.

Виходячи з аналізу ризиків, прикордонники ініціювали спільний із співробітниками митниці поглиблений огляд транспортного засобу. Як виявилося, недарма. У багажному відділенні автомобіля працівники пункту пропуску виявили шматок каналізаційної труби, в якій була картина невідомого періоду та автора, обмотана поліетиленом.

У зв’язку з тим, що полотно, можливо, має культурно-історичну цінність, його передали до управління СБУ в Чернігівській області.

Також учора в залізничному пункті пропуску «Горностаївка», що на українсько-білоруському кордоні, прикордонно-митна оглядова група виявила нагороди та монети минулого та позаминулого століття.

Громадянин Білорусі, який їхав поїздом «Євпаторія - Мінськ»  намагався вивезти з України  в особистих речах медаль «За отвагу», орден «Трудового Красного Знамени», 2 ордени «Знак почета», рубль(1924 р.), рубль (1889 р.), крону з надписом «Іsle of man Elizabeth II» 1980 року. Також 27-річний білорус віз  книгу «Межевой Инженеръ, Архитекторъ, Художникъ»(1917 р.), тацю з металу білого кольору (1883 р.) та статуетка (футбольний воротар) з металу жовтого кольору.

Предмети у нього вилучено та направлено на експертизу.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси