(ВІДЕО) Роберт КІС – щирість та мужність, яку ми пам’ятатимемо завжди

НАЗАД
12 жовтня 2020 11:31

Солдат Роберт Кіс народився 20 травня 1990 року в мальовничому Мукачеві Закарпатської області.

Тут пройшли його дитинство та шкільні роки. Після закінчення школи юнак вступив у спеціальне професійно-технічне училище, де здобув професію кухаря. У травні 2009 року Батьківщина покликала його виконувати обов’язок гідного сина свого народу. Роберт пішов на строкову службу в Збройні Сили України. Після завершення служби знайшов роботу, одружився, просто жив і насолоджувався життям.

Коли у серпні 2014 року в країну прийшла війна Роберт добровільно вступив до лав Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Спершу був патрульним 4-го відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби “Ужгород”. У цей час у молодій сім’ї народився син Денис.

Згодом у складі оперативно-бойової прикордонної комендатури загону Роберт вибув на ділянку Східного регіонального управління.

Підрозділ розташовувався в місті Новогродівка Донецької області. Виконував бойові завдання.

10 жовтня 2014 року після занять з персоналом ОБПК у Великій Новосілці прикордонники поверталися до місця постійної дислокації. У районі Оленівки Мар’їнського району Донецької області колона потрапила в засідку. Терористи обстріляли автомобілі зі стрілецької зброї. Охоронці кордону прийняли бій. Роберт одразу ж зайняв позицію та відкрив вогонь у відповідь. У перестрілці його двічі поранили, одна куля зайшла в стегно, друга відрикошетила від бронежилета та пошкодила внутрішні органи. Пораненого Роберта відвезли в лікарню Волновахи, де за життя прикордонника боролись лікарі реанімації.

12 жовтня 2014 року від отриманих поранень Роберт помер.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Указом Президента України від 09.04.2015 № 213/2015 солдат Кіс Роберт Петрович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Сьогодні прикордонники вшановували світлу пам’ять побратима церемонією у меморіальному комплексі «Зала пам’яті». На заходах була присутня і мама загиблого прикордонника Ельвіра Карлівна. На знак пошани прикордонники вручили їй відзнаку «УКРАЇНСЬКА БЕРЕГИНЯ» всеукраїнського об’єднання «КРАЇНА».

Покладання квітів відбулося і біля меморіального комплексу МВС на Солом’янській площі Києва, де імена загиблих правоохоронців увічнені в металі і граніті. Присутні разом перегорнули сторінки віртуальної книги пам’яті, що розташована поруч із меморіалом. Також Ельвіра Карлівна разом із офіцерами Адміністрації Держприкордонслужби поклала квіти до Стіни пам’яті Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси