Рік тому, рятуючи життя мирних жителів, під Новоазовськом загинули 2 прикордонники

НАЗАД
02 липня 2015 09:22

До переліку трагічних сторінок російської агресії проти України відноситься і подія 2 липня 2014 року. У ніч з 1 на 2 липня 2014 року зона конфлікту дійшла до Новоазовська та міжнародного пункту пропуску,

До переліку трагічних сторінок російської агресії проти України відноситься і подія 2 липня 2014 року. У ніч з 1 на 2 липня 2014 року зона конфлікту дійшла до Новоазовська та міжнародного пункту пропуску, де несли службу прикордонники Донецького загону.

Угруповання противника наростило свої сили та о 2.20 випустило по пункту пропуску близько 20 мін. На той момент в пункті пропуску «Новоазовськ» було чимало людей, особливо – водіїв вантажного транспорту. Після початку обстрілу прикордонники перш за все допомогли укритися цивільним, а потім самі зайняли укріплені позиції для ведення кругової оборони. Того дня, рятуючи життя людей, у результаті обстрілу загинув молодший сержант Володимир Пресняков. Він віддав життя за Україну на краю рідної землі.  

В той день від ворожої кулі також гине старший прапорщик Олег Семеновський. Розуміючи, що кількість жертв у результаті обстрілу пункту пропуску може бути значно більшою, Олег взяв на себе ініціативу. Очоливши прикордонний наряд він з кількома співслужбовцями кинувся на автомобілі до місця, звідки вели мінометний обстріл терористи. І в той час коли прикордонники в критичних ситуаціях діють з притаманною їм мужністю, то бандити, у боєзіткненнях із «зеленими кашкетами» використовують ниці та підступні методи. Скориставшись нічною темрявою, бойовики із засідки відкрили по прикордонниках кулеметний вогонь. Мужність та рішучість прикордонників у відбитті атаки все ж змусили бойовиків припинити стрільбу на всіх напрямках і відступити під прикриттям темряви.

15 липня 2014 року за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, обидва військовослужбовці Донецького прикордонного загону нагороджені посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

Коли перед державою постали надскладні випробування, Володимир та Олег проявили високий патріотизм, професіоналізм та мужність. Вони залишаться взірцем відваги, патріотизму та рішучості.Вічна їм пам`ять та шана!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси