Рідним загиблого на Донеччині прикордонника вручили державну нагороду

НАЗАД
14 липня 2023 16:02

Ігор Остапович понад 25 років присвятив служінню українському народові та виконанню військового обов’язку.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили сьогодні на Закарпатті дружині та донці загиблого прикордонника Ігоря Остаповича начальник Мукачівського прикордонного загону полковник Богдан Ігнатюк разом із очільником Берегівської районної військової адміністрації Віталієм Матієм.

Офіцер з 2014 року брав участь в захисті України від російської агресії. Він був мудрим командиром, безстрашним воїном та гарною людиною. Його дії є яскравим прикладом особистого героїзму, любові до Батьківщини, вірності військовій присязі та українському народові.

З початку повномасштабного наступу військ російської федерації на територію України підполковник Ігор Остапович виконував завдання із захисту нашої країни. У березні 2022 року зведена група прикордонників під керівництвом підполковника Остаповича вела бій з переважаючими силами противника. Під мінометним та танковим вогнем рашистів захисники України відходили на запасний рубіж оборони. Піклуючись про побратимів, Ігор Остапович залишився на першому рубежі оборони …надовго. Лише у листопаді 2022 року, після звільнення Тернів, було проведено ексгумацію тіла військовослужбовця у однострої з ознаками приналежності до Держприкордонслужби. Сина опізнав батько героя. ДНК-експертиза також підтвердила, що це було тіло підполковника Ігоря Остаповича.

Наказом Голови Держприкордонслужби за героїзм та мужність Ігорю Остаповичу присвоєно чергове військове звання «полковник» посмертно.

Указом Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі, Ігоря Остаповича було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Вічна слава Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси