Регіональний тренінг з протидії тероризму – черговий крок з підвищення надійності охорони кордону

НАЗАД
28 травня 2018 12:15

Викладачами тренінгу стали спеціалісти, які мають практичний досвід протидії тероризму в своїх країнах, а саме - США, Німеччині, Австрії, Чорногорії, Іспанії, Мальті, Італії та Узбекистані.

Як уже повідомлялося, з 22 по 24 травня в рамках реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами та проекту Департаменту ОБСЄ з протидії транснаціональним загрозам для персоналу прикордонного відомства проведено тренінг з протидії тероризму на базі Південного регіонального управління Держприкордонслужби в м. Одеса.

Викладачами тренінгу стали спеціалісти, які мають практичний досвід протидії тероризму в своїх країнах, а саме - США, Німеччині, Австрії, Чорногорії, Іспанії, Мальті, Італії та Узбекистані. Міжнародні експерти спрямували свої знання для удосконалення навичок учасників тренінгу з ідентифікації потенційних іноземних бойовиків-терористів.  

В ході практичних занять слухачам пропонували вирішити завдання щодо виявлення і локалізації небезпечних та радикально налаштованих елементів в загальному потоці осіб, які перетинають кордон. Викладачами відмічено високу активність прикордонників під час практичних занять та зацікавленість отримати більш глибокі знання у сфері протидії тероризму.

Варто зазначити, що до тренінгу залучений персонал Південного регіонального управління Держприкордонслужби, який безпосередньо здійснює перевірку паспортних документів, огляд транспортних засобів, вантажів та інших товарів, що переміщуються через державний кордон України, проводить бесіди з пасажирами у найбільших пунктах пропуску через державний кордон.

За результатами тренінгу, учасники отримали сертифікати про проходження курсу, лупи для перевірки документів, а також планують поширювати набуті знання та отримані інформаційні матеріали серед персоналу своїх підрозділів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси