Разом з усією державою прикордонники відзначають День Соборності України

НАЗАД
22 сiчня 2018 14:25

Сьогодні, 22 січня, наша держава відзначає День Соборності України. Акт возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки було проголошено у 1919 році.

Сьогодні, 22 січня, наша держава відзначає День Соборності України. Акт возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки було проголошено у 1919 році. У цей день також відзначається 100-річчя іншої події, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 року – прийняття ІV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.  

До участі з нагоди відзначення цих подій долучились і співробітники Держприкордонслужби. Зокрема персонал прикордонного відомства разом з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування вшанували пам’ять її учасників покладанням квітів до пам’ятних місць, пов’язаних з боротьбою за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Варто зазначити, що урочистості пройшли як за участі керівного складу Адміністрації, керівників та курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора Ігоря Момота, так і прикордонників, які охороняють країну на півночі, півдні та заході й боронять Україну на сході та які несуть службу на адмінмежі з ТОТ АР Крим.

Разом з тим в  усіх органах Держприкордонслужби були організовані і проведені культурно-мистецькі, патріотичні, інформаційно-пропагандистські та просвітницькі заходи. Керівники навчальних закладів Державної прикордонної служби України з курсантами та слухачами провели, лекції, перегляди фільмів, відвідали заклади культури, музеї та тематичні виставки, присвячені історичним подіям сторічної давності – як одного із визначальних етапів у процесі національного державотворення та розбудови новітньої Української держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси