«Rapid trident 2018» – перспектива прикордонного компоненту

НАЗАД
26 сiчня 2018 10:08

В Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч директора Департаменту особового складу генерал-майора з делегацією відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні.

Учора в Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч директора Департаменту особового складу генерал-майора Миколи Маланчія з делегацією відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні на чолі з начальником мультинаціональної навчальної групи в Україні Деннісом Делі.

Ініціатива іноземної сторони щодо налагодження співпраці отримала всебічну підтримку з боку українських прикордонників, тож під час зустрічі представникам делегації було презентовано інформацію про роль, завдання, організаційний склад Державної прикордонної служби України, надано характеристику завдань, які покладені на органи охорони кордону щодо забезпечення прикордонної безпеки. Окремо були окресленні завдання прикордонного відомства України у зоні проведення АТО та на адміністративній межі з Тимчасово окупованою територією АР Крим.

Окрім того, американських колег поінформували про систему підготовки кадрів в Державній прикордонній службі України.

Зі свого боку представники Посольства США в Україні розповіли про мету і завдання мультинаціональної навчальної групи в Україні, а також висловили зацікавленість у налагодженні більш тісної співпраці з Адміністрацією Державної прикордонної служби України, зокрема в аспекті підготовки персоналу. Крім того, до уваги української сторони була надана коротка інформація про плани проведення в Україні багатонаціональних навчань «Rapid Trident 2018».

«Швидкий тризуб» (англ. Rapid Trident) – військові навчання на території України, які проводяться переважно на базі «Міжнародного центру миротворчості та безпеки» (Яворівського військового полігону) з 2006 року в рамках програми «Партнерство заради миру» за участю військовослужбовців країн НАТО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси