Рамка цифрових компетентностей – 90 запитань для держслужбовців

НАЗАД
01 червня 2021 08:50

Міністерство цифрової трансформації України з 27 травня запустило ЦИФРОГРАМ ДЛЯ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ.

Безкоштовний тест доступний за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/digigram

Електронний іспит розроблений на основі європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1. Мінцифри разом із українськими експертами створили 90 запитань, що охоплюють 30 компетентностей. Держслужбовці можуть перевірити свій рівень за напрямами:

Основи комп’ютерної грамотності;

Інформаційна та медіаграмотність;

Створення цифрового контенту;

Комунікація і взаємодія в цифровому суспільстві;

Безпека в цифровому середовищі;

Вирішення технічних проблем.

Сьогодні кожен держслужбовець має володіти переліком цифрових знань для того, аби не допустити повторення враження об’єктів інфраструктури вірусами, які призводять до втрати державно важливих даних. Адже найчастіше найслабша ланка у всіх технічних структурах – саме працівники. Також, питання вміння користуватися всією технікою та вирішувати елементарні проблеми – життєво важлива навичка для ефективності роботи будь-якого працівника, а тим паче, держслужбовця, який має бути прикладом для наслідування. Сфери створення контенту та роботи з даними, інформаційної і медіаграмотності, комунікації та взаємодії – це в цілому найнеобхідніші складові для роботи будь-якого службовця, тому саме Цифрограм для держслужбовців стане незамінним інструментом в щоденній роботі.

Звертаємо увагу, що під час проходження тестування у Цифрограмі в полі «Я працюю в компанії/сфері» держслужбовцям прикордонного відомства слід написати назву установи без лапок, наприклад, Адміністрація Державної прикордонної служби України. Виконання цієї умови дає можливість узагальнити дані про рівень цифрової грамотності держслужбовців центрального органу виконавчої влади, державної установи чи організації.

Більше інформації про національний проєкт з цифрової грамотності – на сторінках у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/diia.education

Instagram: https://www.instagram.com/diia.education

Telegram: https://t.me/diia_education

Viber: https://bit.ly/2QRzQnA

TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMe1kvMVQ

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси