Пункти пропуску на державному кордоні та КПВВ на лінії розмежування працюють в інтенсивному режимі

НАЗАД
30 грудня 2015 12:01

Протягом останнього часу по всій лінії державного кордону та на лінії розмежування в районі проведення АТО спостерігається значне збільшення пасажиро-транспортного потоку.  

Протягом останнього часу по всій лінії державного кордону та на лінії розмежування в районі проведення АТО спостерігається значне збільшення пасажиро-транспортного потоку. Це в першу чергу пов’язане з Новорічними та Різдвяними святами, під час яких люди активно прямують з метою туризму, відвідування рідних і близьких, вирішення соціально-побутових потреб тощо. Активність руху фіксується як на виїзд, так і на в'їзд, через що інколи людям доводиться по декілька годин очікувати на оформлення. На додаток до цього в останні дні різко знизилася температура повітря та погіршилися погодні умови, що також ускладнює перетин кордону та рух транспорту. Прикордонне відомство звертається до учасників руху особливо звертати увагу на це.

У свою чергу Державна прикордонна служба України робить усе можливе, аби забезпечити комфортні умови перетину кордону громадянами та не допускати виникнення значних черг та заторів. Проте збільшення прикордонних нарядів та коригування потоку на смугах руху на деяких напрямках не вирішує проблеми, так як інфраструктура багатьох пунктів пропуску не дозволяє пропускати велику кількість транспортних засобів, які прибувають одночасно. На окремих напрямках фіксується повільна робота контрольних служб суміжних країн, що також сповільнює рух.

Для вирішення даного питання Державна прикордонна служба також залучає місцеві органи влади, які відповідають за інфраструктуру на підступах до пунктів пропуску. З метою вчасного реагування на ситуацію постійно проводяться службові наради. На окремих напрямках за ініціативи прикордонників запроваджуються експерименти, в рамках одного з яких прикордонники спільно з патрульними нарядами Національної поліції організовують службу задля дотримання черговості в’їзду автомобілів у пункти пропуску через державний кордон.

Окрема увага приділяється функціонуванню контрольних пунктів в'їзду-виїзду в районі проведення АТО. Через погодні умови Держприкордонслужба у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями ініціювали створення пунктів обігріву. Нині Державною службою надзвичайних ситуацій вони вже обладнані перед КПВВ «Зайцеве», «Мар’їнка», «Новотроїцьке», «Гнутове». Там цілодобово чергують співробітники ДСНС,  людям  надаються гарячі напої, теплі речі та ковдри. Варто додати, що відбувається активна співпраця з громадськими організаціями, завдяки яким було організовано чергування медичних представників.

Відмітимо, що всі КПВВ в зоні АТО на Новорічні та Різдвяні свята працюватимуть в штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише у разі загострення ситуації та загрози людським життям.

Державна прикордонна служба ще раз звертається до усіх громадян, які прямують через держаний кордон, завчасно та ретельно готуватися до своїх подорожей. Перед поїздкою ви можете проглянути завантаженість пунктів пропуску, для цього на офіційному веб-сайті Держприкордонслужби функціонує спеціальний сервіс (http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/713.htm). Враховуйте погодні умови. У разі виникнення запитань під час перетину кордону, звертайтесь до співробітників Держприкордонслужби, які завжди нададуть вам необхідну консультацію та допомогу. Також цілодобово діє телефон гарячої лінії Держприкордонслужби за номером (044) 527-63-63.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси