Психологічна та юридична підтримка постраждалих від сексуального насильства під час війни

НАЗАД
23 червня 2023 10:19

Представники Національної академії Держприкордонслужби ім. Богдана Хмельницького взяли участь в засіданні коаліції «Хмельниччина 1325» на тему «Сексуальне насильство пов'язане з конфліктом: психологічна та юридична підтримка постраждалих від сексуального

На засіданні круглого столу обговорили досвід країн Балканського півострова – Хорватії, Боснії та Герцеговини. Зокрема щодо юридичної допомоги та правового регулювання статусу осіб, які постраждали від гендерно зумовленого насилля під час збройного конфлікту та реабілітації постраждалих у післявоєнний період протягом останніх 30 років.

Також представниці коаліції «Хмельниччина 1325» відзвітували про робочу поїздку до міста Гаага, з метою напрацювання механізму психологічної та юридичної реабілітації військовополонених та осіб, що постраждали від насилля, катування внаслідок російсько-української війни.

Державна прикордонна служба України реформується за стандартами ЄС та НАТО, цінує та поважає кожного співробітника, піклується про особовий склад, удосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси