Пройшов «Ад» і малює ескізи до Перемоги

НАЗАД
31 травня 2024 10:47

Прикордонник на псевдо Пікассо до повномасштабної війни займався створенням тату-ескізів. Сьогодні його головним інструментом є зброя, і якщо малює – то це ексклюзивні шеврони для побратимів.

У 2021-му після випуску з прикордонного вишу молодий офіцер вирушив до Херсонського прикордонного загону.

У перший день повномасштабної війни Пікассо у складі прикордонної комендатури швидкого реагування виконував завдання на півострові «Ад», що знаходиться на межі Автономної Республіки Крим та Херсонської області. Звідти, разом з побратимами, відступав на запасні позиції ближче до Херсону.

«Нам довелося відступити через переважаючу силу ворога. Але ми повернемося – всьому свій час»,- каже військовослужбовець.

Під час переміщення, колона, в якій рухався Пікассо, зазнала вогневого ураження. В результаті ворожої атаки прикордонник отримав важке поранення.

За п’ять місяців лікування та реабілітації військовослужбовець повернувся в прикордонний стрій, щоб продовжувати вести нищівну боротьбу проти ворожої сили окупанта.

На весні 2023 року, після влучання російського снаряду по Антонівському мосту, Пікассо разом з побратимами здійснювали виїзди на лівий берег Херсонщини для виконання спеціальних бойових завдань. Першочергово бійці мали закріпитися в готельному комплексі, попередньо зачистивши його територію від російських найманців. Групі вдалося виконати поставлені завдання та зайняти кругову оборону. Як результат – прикордонники взяли в полон трьох бойовиків, їх зброю та засоби зв’язку.

Указом Президента України за виявлену мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України прикордонника нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни».

Шеврони, створені Пікассо, ексклюзивні і унікальні, у кожному ескізі– запекла боротьба, сила побратимства і ціна майбутньої Перемоги України.

Щодо своєї мрії, воїн каже просто і зрозуміло лише тим, хто знає, що таке війна: «Аби на голову не падало, все інше намалюємо».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси