Пройшли підготовку за стандартами НАТО в межах програми DEEP

НАЗАД
27 лютого 2024 12:14

Викладачі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького в межах програми вдосконалення військової освіти DEEP взяли участь у третьому модулі Основної програми розвитку викладачів.

Програма DEEP є потужним інструментом, який допомагає Україні удосконалювати та підвищувати сумісність нашої освіти з Альянсом.

Метою програми НАТО з удосконалення військової освіти (Defence Education Enhancement Program – DEEP) є підтримка реформування системи військової освіти відповідно до стандартів НАТО. Україна бере участь в реалізації програми з 2012 року.

У якості викладачів курсу були запрошені представник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Тарас Мацевко та представник Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Юрій Корнійчук, які раніше успішно завершили програму підвищення кваліфікації в рамках DEEP та отримали сертифікати НАТО.

Основною метою цього модулю було обговорення та практичне відпрацювання сучасних підходів до розробки навчальних занять та курсів. Учасники активно брали участь в обговореннях навчальних питань модуля, обмінювалися досвідом та експертними знаннями в розробці освітніх компонентів і навчальних занять. За результатами модуля учасники представили власні проєкти навчальних занять, які були створені на основі сучасних поглядів до їх розробки.

Під час вручення сертифікатів учасникам модуля заступник ректора Національної академії з навчальної роботи полковник Сергій Білявець відзначив важливість проходження подібних курсів науково-педагогічним складом та висловив впевненість про подальшу співпрацю прикордонного вишу з представниками програми DEEP в інших проєктах розвитку вищої освіти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси