Протягом останніх двох днів прикордонникам вісім разів пропонували неправомірну вигоду

НАЗАД
26 липня 2016 13:49

У Держприкордонслужбі триває операція «Чисті руки», в рамках якої ведеться послідовна та системна робота направлена на протидію та запобігання корупції в прикордонному відомстві.

У Держприкордонслужбі триває операція «Чисті руки», в рамках якої ведеться послідовна та системна робота направлена на протидію та запобігання корупції в прикордонному відомстві.

Майже кожного дня фіксуються факти відмови від неправомірної вигоди, яку пропонують, як громадяни інших країн, так і наші співвітчизники.

Лише протягом останніх двох днів співробітниками Держприкордонслужби було задокументовано п’ять випадків, коли громадяни за хабар намагалися «вирішити» питання пропуску через державний кордон України, ще 3 – під час перетину лінії розмежування в районі АТО.

Зокрема, було обліковано випадок, коли прикордонникам пропонував неправомірну винагороду громадянин Азербайджану. Хабар у розмірі 4 тисячі рублів РФ громадянин пропонував старшому прикордонних  нарядів в пункті пропуску «Танюшівка» за безперешкодний перетин державного кордону для продовження реєстрації на території Російської Федерації. Двічі неправомірну вигоду у розмірі від 1 тисячі до 1,5 тисячі російських рублів пропонували охоронцям кордону Харківського та Сумського загонів громадяни Російської Федерації. У такий спосіб іноземці намагалися  домовитися з прикордонниками про безперешкодний перетин кордону. Також за цей час «вирішити» питання шляхом пропонування коштів намагалися громадяни Молдови, Казахстану та України.

Всі факти дачі хабарів зафіксовано встановленим порядком.

Окремо відмітимо, що співробітниками внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби протягом тижня було направлено 10 повідомлень, які нині внесені до ЄРДР за фактами скоєння злочину передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» направлено повідомлення до органів Національної поліції.

Державна прикордонна служба України черговий раз звертається до усіх громадян не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Держприкордонслужби. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності прикордонного відомства громадяни можуть звертатись на телефон  служби  «ДОВІРА»  (044) 527-63-63, або надіславши листа на електронну пошту [email protected].

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси